Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Kurssin opintomaksun suuruus on 30 euroa. Opintomaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautua voi ajalla 1.-28.3.21.

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla opinto-ohjelman Ilmoittaudu-painiketta.

Lue lisää:

Avoin yliopisto varaa oikeuden muutoksiin tällä kurssisivulla.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Se sopii kasvatustieteen ja erityispedagogiikan opinnoista kiinnostuneille sekä erityispedagogiikan opintoihin hakeutumassa oleville.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää lasten ja nuorten kiusaamista ilmiönä ja on saanut valmiuksia estää sitä.

Opintojaksossa käsitellään kiusaamista varhaislapsuudessa ja kouluiässä.

Oppimistehtävä

  • Salmivalli, C. (2010). Koulukiusaamiseen puuttuminen. (2. uud. painos). PS-kustannus. Kirja on saatavissa e-kirjana Helsingin yliopiston kirjastosta.

    Teoksesta luetaan seuraavat osat:
    - osa 1 Kiusaaminen – kärpänen vai härkänen? s. 12-33
    - osa 2 Kiusaamiseen puuttuminen s. 36-97

  • Teoksen lisäksi luento- ja haastattelutallenteita

Hyväksytty/hylätty.

Kohderyhmä

Opintojakso sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Se sopii kasvatustieteen ja erityispedagogiikan opinnoista kiinnostuneille sekä erityispedagogiikan opintoihin hakeutumassa oleville.

Yhteydet muihin opintojaksoihin

Tämä tutustumiskurssi (2 op) on osa Syrjäytyminen ja mielenterveys (5 op) -kurssia, on osa erityispedagogiikan perusopintokokonaisuutta 25 op. Halutessasi voit tutustumiskurssin jälkeen suorittaa 3 op täydennysosan saadaksesi suoritettua koko Syrjäytyminen ja mielenterveys (5 op) -kurssin. Seuraavat suoritusmahdollisuudet löydät seuraamalla Avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintojen opintotarjontaa https://www.helsinki.fi/fi/hakeminen-ja-opetus/avoin-yliopisto/avoimet-opinnot-koulutusohjelmittain/kasvatustieteiden-opinnot/erityispedagogiikan-opinnot

Tavoite

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää lasten ja nuorten kiusaamista ilmiönä ja on saanut valmiuksia estää sitä

Sisältö

Opintojaksossa käsitellään kiusaamista varhaislapsuudessa ja kouluiässä.

Aikataulut

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat klikkaamalla opinto-ohjelman Moodle -painiketta ja kirjautumalla opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Opinto-ohjelmaan kirjautuminen onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Luentotallenteet ovat kuunneltavissa oman aikataulun mukaan kurssin Moodlessa.


Oppimistehtävän palautuspäivä:

ke 7.4.21

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Verkkoluentotallenteet + oppimistehtävä

Tämä tutustumiskurssi (2 op) on osa Syrjäytyminen ja mielenterveys (5 op) -kurssia, on osa erityispedagogiikan perusopintokokonaisuutta 25 op. Halutessasi voit tutustumiskurssin jälkeen suorittaa 3 op täydennysosan saadaksesi suoritettua koko Syrjäytyminen ja mielenterveys (5 op) -kurssin. Seuraavat suoritusmahdollisuudet löydät seuraamalla Avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintojen opintotarjontaa https://courses.helsinki.fi/fi/avoin-yliopisto/opinnot/erityispedagogiikka.