Kuva: Pixabay

Jaksolla käsitellään matemaattisten taitojen kehitystä ja matemattisia oppimisvaikeuksia. Pääset syventämään tietämystäsi oppimisvaikeuksista ja niihin liittyvistä taustatekijöistä.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Jos sinulla on erityispedagogiikan aineopintojen valinnaisen aineopintokokonaisuuden opinto-oikeus Helsingin yliopistossa, osallistuminen opintojaksolle on maksutonta tiedekunnan opiskelijoille varatun opiskelijakiintiön (rajattu paikkamäärä) puitteissa.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Erityispedagogiikan valinnaisen aineopintokokonaisuuden opinto-oikeuden saaneet HY:n opiskelijat:

  • Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat, jotka ovat saaneet erityispedagogiikan aineopintojen valinnaisen aineopintokokonaisuuden opinto-oikeuden, osallistuvat lkv 2020-2021 Avoimen yliopiston toteuttamiin erityispedagogiikan aineopintoihin tiedekunnan opiskelijoille varatun opiskelijakiintiön (rajattu paikkamäärä) puitteissa. Maksuton ilmoittautuminen tapahtuu tiedekunnan kautta saatavan ilmoittautumislinkin kautta (ei WebOodissa). Mikäli et ole saanut linkkiä, ole yhteydessä tiedekuntaan (siltavuori-student@helsinki.fi).

Perustutkinto-opiskelijoiden, joilla ei ole erityispedagogiikan aineopintojen valinnaisen opintokokonaisuuden opinto-oikeutta, tulee ilmoittautua opintojaksolle kuten Avoimen yliopiston muidenkin opiskelijoiden ja maksaa opintomaksu.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Erityispedagogiikan aineopintojen opiskelijat.

Erityispedagogiikan aineopintojen kursseille osallistumisen edellytyksenä on kokonaisuudessaan suoritetut erityispedagogiikan perusopinnot (25 op).

Kurssi on osa erityispedagogiikan aineopintokokonaisuutta (35 op).

Kurssin suoritettuasi ymmärrät matemaattisten taitojen tavallista ja poikkeavaa kehitystä sekä matemaattisia oppimisvaikeuksia ja niihin liittyvää arviointia sekä interventiotutkimusta. Syvennät myös osaamistasi matematiikan oppimisvaikeuksista ja niihin liittyvistä taustatekijöistä (esim. kognitiiviset tekijät, ympäristölliset tekijät).

Kurssilla käsitellään

  • matemaattisten taitojen tavallista ja poikkeavaa kehitystä
  • keskiössä on ymmärtää matemaattisia oppimisvaikeuksia ja niihin liittyviä taustatekijöitä (esim. kognitiiviset tekijät, ympäristön vaikutus)
  • matemaattisiin oppimisvaikeuksiin liittyviä arviointimenetelmiä ja interventiotutkimusta.

Opettajan kurssilla ilmoittama kirjallisuus ja artikkelit.

Asteikolla 0-5.

Suoritustapa: Verkkoluentotallenteet + oppimistehtävät ryhmätyönä verkossa + essee.

Verkkoluentotallenteet kuunnellaan itsenäisesti.

Ryhmätöiden palautus 14.4.2021 mennessä. Ryhmiinjakoa varten kirjaudu Moodleen viimeistään 2.3.2021 mennessä. Ryhmiin ilmoittaudutaan Moodlessa ryhmätyö-osion yhteydessä.

Esseen palautuksen vaihtoehtoiset päivät:
21.4.2021 tai
12.5.2021

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 24.2.2021.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat klikkaamalla opinto-ohjelman Moodle -painiketta ja kirjautumalla opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.