Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Opintojakso on lukuvuosiopetusta, mutta voit ilmoittautua vain tähän kesäkauden opetukseen, jolloin opiskeluaika on lyhyempi ja palautuspäiviä on vähemmän. Lukuvuosiopetuksessa tarjolla olevalla jaksolla on pidempi opiskeluaika ja tehtävien palautuspäiviä on enemmän tarjolla.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kasvatustieteiden koulutusohjelman opiskelijoille, koulutusalan tehtävissä työskenteleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Suositus: kasvatustieteen (yleinen ja aikuiskasvatustiede) perusopinnot sekä opintojakso Osaamisen kehittäminen työelämässä.

Opintojakson suoritettuasi olet perehtynyt kehittävän työntutkimuksen teoreettisiin perusteisiin, tyypillisiin tutkimusasetelmiin, metodologiaan ja sovellutuksiin.

Opintojaksolla käsitellään kehittävän työntutkimuksen lähestymistapaa painottaen tutustumista konkreetteihin tutkimushankkeisiin ja työorganisaatioiden käytännön kokemuksiin kehittävän työntutkimuksen hankkeista.

• Engeström, Y. (2005). Developmental work research. Expanding activity theory in practice. Lehmanns Media.

• Engeström, Y. (toim.). (2005). Putting activity theory to work: Contributions from developmental work research. Lehmanns Media.

• Sannino, A., Daniels, H. & Gutiérrez, Kris D. (toim.). (2009). Learning and Expanding with Activity Theory. Cambridge: Cambridge University Press. (Saatavilla myös e-kirjana).

• Lisäksi muu mahdollinen opintojaksosta vastaavan opettajan osoittama materiaali.

Asteikolla 0 - 5

Yksilöessee, jossa analysoidaan kehittävän työntutkimuksen hanketta

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu ti 2.5.2018. Moodlessa on ohjeet opintojakson suorittamiseksi.

Linkin ja kurssiavaimen oman opintojaksosi Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Yksilöesseen palautus:

la 16.6.2018

Opintojakso on osa yleisen ja aikuiskasvatustieteen aineopintojen opintokokonaisuutta (35 op).