Aikataulu
Ilmoittautuminen ja opintomaksu
Kuvaus
- Opiskelija osaa selittää lukuisien ympäristönsuojelun hankkeiden onnistumiskertomukset ja vastaavasti tuntee lukuisia tapauksia, missä ympäristönsuojeluhanke on epäonnistunut tai missä ympäristönsuojelu on ollut puutteellisesta.
- Opiskelija osaa jäsentää tekijöitä, jotka ovat käytännössä vaikuttaneet ympäristönsuojelun onnistumiseen/epäonnistumiseen.
- Opiskelija tuntee ihmiskunnan ja biosfäärin välisen vuorovaikutuksen historian pääpiirteet.
- Opiskelija hahmottaa Suomen ympäristöongelmien erityispiirteet.
- Opiskelija tekee ympäristöalan yliopisto-opintojensa ensimmäisen kurssityön.
- Luennot ja niihin liittyvä vuoropuhelu alan professorien kanssa. Aiheina ympäristönsuojeluhankkeet maa- ja vesiekosysteemit elinvoiman puolesta, kansainvälinen ympäristönsuojelu, Arktisen alueen erityispiirteet, ilmastonmuutos, väestönkasvu, kaupungistuminen ja teknologinen kehitys ja niihin liittyvät ympäristönsuojelun pyrkimykset.
- Oma kurssityö: tutkielma ympäristönsuojelun onnistumisesta ja haasteista.
- Oppikirja, joka ilmoitetaan myöhemmin.
- Tentti, jossa on ainesta luennoista ja oppikirjasta.
Luennoilla ilmoitettava oppimateriaali.
Tentin osuus 50% arvosanasta, kurssin harjoitustyön osuus 50%. Molemmat on suoritettava hyväksyttävästi.
Luennot 26 tuntia + noin 16 t kurssityön työstämistä. Luennot voi kuunnella paikan päällä tai verkosta. Katso luentojen ajat ja opetuspaikat Aikataulu -kohdasta. Opetuksen päätteeksi on tentti. Luentojen osuus 30%, kurssityön osuus 40% ja tenttiin valmistautumisen osuus 30% suoritukseen tarvittavasta opiskeluajasta.
Luennot tallennetaan UNITUBEen eikä luennoille osallistumista valvota, mutta luentomateriaaleihin on perehdyttävä, jotta voi menestyksellä suorittaa tentin. Luentotallenteet löytyvät Moodle-oppimisympäristöstä.
Harjoitustyön ohjeistus ja ohjaus Moodle-oppimisympäristössä. Avoimen yliopiston opiskelijoiden harjoitustöiden tekemiseen ei sisälly lähitapaamisia. Harjoitustyöt 31.10.-13.12. ti klo 12-14 ovat tarkoitettu perustutkinto-opiskelijoille. Avoimen yliopiston opiskelijat tekevät harjoitustyötä 18.10.2017-26.1.2018 välisen ajan.
Oppimisympäristö Moodle avautuu viimeistään opintojakson alkaessa. Linkin ja kurssiavaimen oman opintojaksosi Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.
Tenttipäivät:
Ti 5.12.17 klo 12-14
Ti 12.12.17 klo 12-14
Ke 13.12.17 klo 17-19
La 10.2.18 klo 9-11
Muista ilmoittautua tenttiin. Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainituista tenttipäivistä 3 kpl.
Opetus on yhteisopetusta Ympäristötieteiden kandiohjelman kanssa. Avoimella yliopistolla on rajoitettu määrä opiskelijapaikkoja.
Opintojakso on osa Ympäristötieteiden opintoja