Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Ei edeltäviä opintoja.

Kurssin tavoitteena on antaa perustiedot ympäristöekologiasta ja alan uudesta tutkimuksesta sekä ajankohtaisista ympäristöekologisista kysymyksistä. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa

  • hahmottaa, mihin eri osa-alueisiin ympäristöekologian opetus ja tutkimus ovat jakaantuneet
  • selittää ympäristöekologian eri osa-alueiden peruskäsitteet
  • keskustella keskeisistä ympäristöongelmista sekä niiden tutkimus- ja ratkaisukeinoista
  • auttavasti yhdistää monitieteistä ympäristötietoa
  • hahmottaa vaurioituneen maaperän ja pinta- ja pohjavesien kunnostuksen sekä luonnonvarojen kestävän käytön ekologiset ja biotekniset perusteet
  • osaa etsiä, lukea ja arvioida lähdemateriaalia sekä toteuttaa tieteelliseen lähdemateriaalin pohjautuvan lyhyen videoesityksen.

Opintojakso perustuu ympäristötieteen laitoksen (Lahti) luennoitsijoiden ja tutkijoiden tieteenalakohtaisiin esityksiin, niistä käytävään keskusteluun ja yksilötöihin mm. maaperäekologian, ympäristömikrobiologian, kaupunkitutkimuksen sekä ympäristökemian ja ekotoksikologian aloilta.

Moodlen sisältämä kirjallinen oppimateriaali ja videoidut luennot.

Kaipaatko vinkkejä tietoteknisiin taitoihin?
Tutustu Opiskelijan digitaidot avoimiin materiaaleihin. Lisäksi opintotarjonnassamme on Opiskelija digitaidot: orientaatio ja syventävät taidot -kurssit.

Tutustu myös Avoimen yliopiston verkkopalvelun Kehity oppijana -sivuihin.

Arvioidaan asteikolla 0-5. Arviointimatriisi ja arvosteluperusteet nähtävillä kurssin Moodle-alueella. Kurssin arvosana (0-5) koostuu oppimispäiväkirjasta (50 %), yksilötehtävistä (30 %) sekä seminaariesityksestä (20 %).

Luennot 20 t + seminaari + oppimispäiväkirja ja muut yksilötyöt sekä videoseminaariesitys opintojakson sisältöä syventävästä aiheesta

Opetus:
Pe 19.1.18 klo 10-12
Pe 26.1.18 klo 10-12
Pe 2.2. 18 klo 10-12
Pe 9.2.18 klo 10-12
Pe 16.2.18 klo 10-12
Pe 23.2.18 klo 10-12
Ti 13.3.18 klo 12-14
Ti 20.3.18 klo 12-14
Ti 27.3.18 klo 12-14
Ti 10.4.18 klo 12-15 Päätösseminaari Lahdessa (Niemenkatu 73)

Luentoja on mahdollista seurata myös etänä ja ne tallennetaan. Luennot tulevat Moodleen, josta ne ovat myös jälkikäteen katsottavissa.

Katso opetustilat täältä.

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu jakson alkaessa.

Linkin ja kurssiavaimen oman opintojaksosi Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso on yhteisopetusta. Ympäristötieteiden kandiohjelma järjestää opetuksen, johon Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat.