Kuva: Pixabay (CC0 Creative Commons)

Tutustu etiikkaan!

Tutustu etiikkaan ilmoittautumalla tähän 1 op:n laajuiseen tutustumisosaan. Siinä pääset harjoittelemaan akateemisen argumentaation taitoja monipuolisesti lukemalla ja kirjoittamalla, seuraamalla tallennettuja luentoja sekä osallistumalla verkkopohjaisiin pienryhmäkeskusteluun. Jos innostut jatkamaan kurssin loppuun, voit ilmoittautua loppuosaan (4 op) kurssin moodle-ympäristössä.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Video

Meta-tason ongelma. Videon teemoihin pääset tutustumaan tarkemmin heti ensimmäisen viikon aikana! Video nähtävissä koko näytön tilassa YouTubessa.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

15 e. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija on tutustunut etiikan perusluonteeseen sekä moraalin tutkimuksen tapoihin.

Johdatus etiikkaan ja sen tutkimukseen.

Tarkastellaan etiikan perusluonnetta, eli aluksi sitä, millaisena moraali ilmenee ympärillämme ja yhteiskunnassamme, sekä sitä, millaisia arvoja ja periaatteita meillä on.

Lisäksi tutustutaan erilaisiin moraalin tutkimuksen tapoihin, aluksi empiiristen tieteiden näkökulmista. Varsinaista moraalifilosofista tutkimusta eritellään ja analysoidaan tarkemmin kolmen erilaisen kysymys- ja tutkimustyypin kautta. Lopuksi kohdistetaan huomio moraalifilosofian keskeisiin erityispiirteisiin, eli argumentatiivisuuteen ja normatiivisuuteen.

Kurssin arviointi tapahtuu tehtävien, keskustelulaboratorion ja esseiden perusteella.

Opintojakson suorituksen vanhenemisaika on 2 vuotta suorituspäivämäärän lukuvuoden päättymisestä (lukuvuosi päättyy 31.7.).

Tutustumisosassa (1 op) pääset harjoittelemaan akateemisen argumentaation taitoja monipuolisesti lukemalla ja kirjoittamalla, seuraamalla tallennettuja luentoja sekä osallistumalla verkkopohjaisiin pienryhmäkeskusteluun. Tutustumisosa ajoittuu kurssin kahdelle ensimmäiselle viikolle (eli aloitustapaaminen ja ja ensimmäinen varsinainen viikko eli tutustumisviikko).

Tutustumisviikko alkaa eettisellä pohdintatehtävällä. Viikon aikana katsot kaksi luentovideota, luet viikon lukumateriaalin, teet pienen monivalintatehtävän, osallistut verkkokeskusteluun sekä pienryhmäkeskusteluun ja kirjoitat lopuksi lyhyen esseen viikon aiheesta.

Aloitusluento: ke 15.4.2020 klo 17-18.30
Paikka: Kielikeskus, sali 115, Fabianinkatu 26.
Koska aloitusluennolla käydään läpi kurssin käytännöt ja testataan kurssin aikana tarvittavia verkkoalustoja, on suositeltavaa osallistua aloitusluennolle paikan päällä tai kuunnella se reaaliajassa verkossa: verkko-osoite ilmoitetaan myöhemmin

Mikäli luennolle osallistuminen tai sen reaaliaikainen kuuntelu on mahdotonta, tulee luennon tallenne ehdottomasti kuunnella ennen verkkotyöpajoja.

Verkkokurssin oppimisympäristö on Moodle, joka avautuu kurssin alkaessa. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Viikottaiset verkkotyöpajat/keskustelulaboratoriot (viikolla 17)
Verkkotyöpajat kokoontuvat kerran viikolla tunnin ajan (iltaisin). Alustavasti kaksi ryhmää, ryhmiin ilmoittaudutaan moodlessa.
Ryhmä 1: torstai 23.4. klo 17-18 (verkko-osoite: ilmoitetaan myöhemmin)
Ryhmä 2: perjantai 24.4. klo 17-18 (verkko-osoite: ilmoitetaan myöhemmin)

Verkkotyöpajassa keskustellaan reaaliaikaisesti (mikrofonin välityksellä) kunkin viikon teemasta. Kurssiin sisältyy myös luku- ja kirjoitustehtäviä sekä lopputyönä työstettävä essee. Kurssin arviointi tapahtuu tehtävien, verkkotyöpajojen ja esseen perusteella.

Tutustumisosan arviointi: ilmoitetaan myöhemmin.

HUOM! Tutustumisosan suorituksen (1 op) vanhenemisaika on 2 vuotta suorituspäivämäärän lukuvuoden päättymisestä (lukuvuosi päättyy 31.7.).

Jos innostut, voit suorittaa kurssin kokonaan ilmoittautumalla myös kurssin loppuosaan (4 op). Tarkemmat ohjeet annetaan kurssin moodle-ympäristössä. Tervetuloa tutustumaan!

TÄRKEÄÄ! Opinnot edellyttävät tietokonetta, älypuhelinta, tai tablettia, jossa on käytettävissä mikrofoni, kamera ja verkkoyhteys.

Tällä kurssilla hyödynnetään Zoomin Videochat-palvelua. Seuraavassa ohjeet Zoomin käyttöä varten.

Voit käyttää Zoomia joko ladattavan applikaation tai verkkoselaimen kautta. Zoom-applikaation pääset lataamaan täältä. Applikaatio toimii Windowsin, Macin ja Androidin käyttöjärjestelmillä. Kaikille on ladattavissa oma versionsa. Jos olet Helsingin yliopiston opiskelija, voit kirjautua Zoomiin asiakasohjelmassa. Tällöin sinun tulee valita ohjelman asennettuasi vaihtoehto Sign in sekä Sign in with SSO. Tällöin aukeaa ikkuna, jossa kirjautumisosoitteen tulee olla helsinki.zoom.us. Tämän jälkeen voit klikata Continue, jonka jälkeen pääset kirjautumaan omilla yliopistotunnuksillasi palveluun.

Käyttämällä Zoom-applikaatiota, voit osallistua alkuluennolle ja keskustelulaboratorioihin myös ilman henkilökohtaista Zoom-tiliä. Zoomin käyttäminen tietokoneen selaimessa ei vaadi henkilökohtaisen tilin luomista. Jos käytät Zoomia selaimessa Zoom-ohjelman sijaan, suositeltu selain on Google Chrome, jonka voit ladata täältä.

Zoom-videokeskusteluihin pääset osallistumaan, kun saat linkin (moodlesta), jota klikkaamalla pääset keskusteluun. Kun liityt keskusteluun, Zoom kysyy lupaa käyttää mikrofonia ja kameraa keskustelussa. Tämä kannattaa sallia, jotta keskusteluun osallistuminen mikrofonilla ja/tai kameralla onnistuu. Kameran ja mikrofonin voi kytkeä manuaalisesti koska tahansa pois päältä keskustelun aikana.

Zoomissa on mahdollista kytkeä oma ääni hiljaiseksi (mutelle). Tämä onkin toivottavaa niissä tilanteissa, joissa keskustelussa/luennolla on monta osallistujaa, ja joissa keskustelija itse ei halua käyttää omaa puheenvuoroa.

Tarkempia ohjeita Zoomin käyttöön löydät Helsingin yliopiston Helpdeskistä tai Zoomin omilta sivuilta.