Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Lähiopetus peruttu koronavirustilanteen takia. Jakso toteutetaan verkkokurssina. Lisätietoa kohdasta kuvaus.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssin tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat formaalin logiikan perusteisiin. Opiskelijat perehtyvät lauselogiikan syntaksiin ja semantiikkaan sekä todistusteoriaan. Kurssilla opitaan useita formaalin logiikan menetelmiä, kuten totuustaulut, semanttiset puut ja luonnolliset päättelyt. Tämän lisäksi tutustutaan predikaattilogiikan syntaksiin ja semantiikan alkeisiin. Kurssin lopussa opiskelijan odotetaan hallitsevan argumenttien loogisen analyysin lause- ja predikaattilogiikan formaalien menetelmien avulla.

Oppimateriaali laitetaan moodleen.

Asteikolla 0-5. Arvosanasta 20% muodostuu harjoitustehtävistä, 80% lopputentistä.

Suoritustapa muuttuu (päivitetty 13.5.)

Verkkokurssi ajalla 24.7.-2.9. Kurssin moodle-ympäristö avautuu pe 24.7. Verkkokurssi koostuu luentotallenteista, harjoitustehtävistä, harjoitusten purkutallenteista ja verkkotentistä. Harjoitukset palautetaan moodleen aina torstaisin klo 24 mennessä. HUOM! Myös ensimmäisen viikon orientoiva harjoitus palautus on to 30.7. klo 24 mennessä. Palautetallenne harjoituksista julkaistaan perjantaisin.

Ti 4.8. klo 17-18.30 pidetään verkossa reaaliaikainen tapaaminen, jossa on mahdollisuus kysyä kurssin sisällöistä ja suorittamisesta. Ohjeet verkkotapaamisesta moodlessa. Lisäksi moodlessa kysymyksiä voi esittää koko ajan, ja opettaja vastaa kysymyksiin harjoitustenpurkutallenteilla. Tarkempia ohjeita moodlessa.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Verkkotentit: la 12.9.2020 klo 9-11, uusinta la 24.10.2020 klo 9-11

Verkkotentteihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainitut tenttipäivät.

Tenttiohjeet
Käytännön ohjeita opiskeluun