Kuva: Pixabay

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

30 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille tieteellisestä kirjoittamisesta kiinnostuneille. Opintojakso on pakollinen kaikille Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan opiskelijoille, joiden koulusivistyskieli on suomi. Muiden tiedekuntien opiskelijat eivät suorita tätä opintojaksoa. Opintojakso kuuluu viestinnän ja kieliosaamisen opintokokonaisuuteen (10 op). Opintojakson toteutuksesta vastaa kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien koulutusohjelma.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee tieteellisen kirjoittamisen konventiot. Hän tiedostaa tieteellisen tekstin ominaispiirteet ja osaa tuottaa oman tieteenalansa konventioiden mukaista tieteellistä tekstiä. Opiskelija ymmärtää tieteellisen kirjoittamisen vuorovaikutuksellisena ja moniäänisenä prosessina, jossa on erilaisia vaiheita ja toimijoita. Opiskelija harjaantuu tarkastelemaan omia ja toisten tekstejä objektiivisesti ja oppii antamaan ja vastaanottamaan perusteltua palautetta tekstin sisällöstä ja kielestä.

Kurssin suorittaminen edellyttää aktiivista kirjoittamista sekä välitehtävien tekemistä.

Opintojakson suorittaminen arvioidaan asteikolla hyväksytty–hylätty. Opintojakson suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista, harjoitusten tekemistä sekä oman ja muiden tekstien työstämistä ja arvioimista.

Verkkokurssi, jonka tarkempi suoritustapa löytyy Moodlesta.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 1.6.2020.

Luennot

Maanantai 1.6. klo 16:30-19:45

Torstai 4.6. klo 16:30-19:45

Maanantai 8.6. klo 16:30-19:45

Torstai 11.6. klo 16:30-19:45

Maanantai 15.6. klo 16:30-19:45

Luennot toteutetaan ZOOM-verkkokokousjärjestelmässä. Ohjeet verkkoluennoille osallistumiseen ja luentojen osoite ilmoitetaan Moodlessa. Luennot tallennetaan ja ne ovat jälkeenpäin katsottavissa Moodlessa.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.