Kuvaaja: Wilma Hurskainen

laajenna käsitystäsi keskiajan taidehistoriasta

Kurssilla tutustut keskiajan taidehistoriaan, aineistoihin, tutkimusmenetelmiin ja tutkimushistoriaan.

Kurssin suoritettuasi tunnet (Suomen) keskiajan taidehistorian keskeisiä aineistoja, olet laajentanut kuvaasi keskiajan tutkimisen monitieteisyydestä sekä osaat tarkastella kriittisesti keskiajan taiteen tutkimushistoriaa. Kurssi järjestetään monimuoto-opetuksena. Luennoista noin 40% on tutkimushistoriaan ja keskeisiin kysymyksiin paneutuvia, loput 60% aineistoja ja niiden tutkimusta esitteleviä.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikkaLisätieto
Ma 20.5.2019
16:30 - 18:00
Ke 22.5.2019
16:30 - 18:00
Ma 27.5.2019
16:30 - 18:00
Ma 3.6.2019
16:30 - 18:00
To 6.6.2019
16:30 - 18:00
Ma 10.6.2019
16:30 - 18:00
To 13.6.2019
16:30 - 18:00
Ekskursio
Ma 17.6.2019
16:30 - 18:00

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssi sopii taidehistorian ja keskiajan tutkimuksen opiskelijoille, harrastajille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Jaksot ovat usein uniikkeja luentojaksoja tai kursseja. Niissä opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua teeman alan tutkijan johdolla. Jaksolla ei kerrata perustietoja,opiskelijoille suositellaan tarvittaessa omatoimista peruskäsitteiden kertausta

Kurssin tavoitteena on laajentaa käsitystä keskiajan taidehistoriasta, aineistoista, tutkimusmenetelmistä ja tutkimushistoriasta. Kurssin suoritettuaan opiskelija tuntee (Suomen) keskiajan taidehistorian keskeisiä aineistoja, on laajentanut kuvaansa keskiajan tutkimisen monitieteisyydestä ja osaa tarkastella kriittisesti keskiajan taiteen tutkimushistoriaa.

Vaihtelee opetuksen teeman mukaisesti.

Ilmoitetaan opetuksen tiedoissa.

Asteikolla 0-5.

Luennot (14h) + vapaaehtoinen ekskursio (2h) + verkkotyöskentely/verkkotehtävät

Kurssi järjestetään monimuotokurssina. Suoritustapa on luennot ja verkkotehtävät. Luennoista noin 40% on tutkimushistoriaan ja keskeisiin kysymyksiin paneutuvia, loput 60% aineistoja ja niiden tutkimusta esitteleviä. Kurssilla on kaksi vierailevaa luennoitsijaa: väitöskirjatutkijat Katri Vuola sekä Sofia Lahti. Verkkotehtävistä kaksi on laajempia kirjoitustehtäviä (n. 3-5s). Ekskursiosta ja sen kohteesta kerrotaan lisää luentojen aikana.

Poissaolot: läsnäolo 80% (2 luennolta voi olla pois, korvaava tehtävä tarvittaessa, sovittava opettajan kanssa)

Moodle: Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu kurssin alkaessa. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Avain näkyy viimeistään ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Kurssi on osa taidehistorian (KUKA-TA217 ja KUKA-TA215) ja keskiajan tutkimuksen (KESK-515) opintoja. Kurssin voi suorittaa myös yksittäin. Useimmissa kandi- ja maisteritason koulutusohjelmissa yksittäisiä kursseja ja opintokokonaisuuksia voi sijoittaa vapaavalintaisiin opintoihin tai sivuaineopintoihin.

Kurssista on luotu omat opinto-ohjelmat/kurssisivut taidehistoriasta ja keskiajan tutkimuksesta (= kurssille voi ilmoittautua kolmen eri opinto-ohjelman/kurssisivun kautta). Ilmoittauduthan vain yhdestä opinto-ohjelmasta. Kurssi rekisteröidään sille koodille, jolle olet ilmoittautunut. Moodleen kirjaudutaan ryhmäavaimilla (taidehistorian opiskelijat omissa ryhmissään ja keskiajan tutkimuksen opiskelijat omassa ryhmässään).