Ilmoittautuminen ja opintomaksu
Kuvaus
Innostutko monitieteisistä opintojaksoista, joissa tutustut teemaan asiantuntijoiden johdolla eri näkökulmista? Haluatko päästä syventämään luennoilla opittua informaatiota käytännössä ja nähdä luentojen kohteita itse paikan päällä? Tämä opintojakso on sinua varten! Opintojaksolla tutustumme luentojen kohteisiin oman bussin ja oppaan kanssa.
Ei edeltäviä opintoja. Luentojaksoilla ei kerrata taidehistorian perustietoja tai -käsitteitä, opiskelijoille suositellaan tarvittaessa omatoimista käsitteiden kertausta.
Jaksot ovat usein uniikkeja luentojaksoja tai kursseja. Niissä opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua teeman alan tutkijan johdolla. Jaksolla ei kerrata perustietoja,opiskelijoille suositellaan tarvittaessa omatoimista peruskäsitteiden kertausta
Kurssilla on 5*3h asiantuntijaluentoa eri tutkimusalojen edustajilta (arkeologia, taidehistoria, historia, keskiajantutkimus). Kurssin tavoitteena on tarjota opiskelijalle laaja-alainen käsitys eri tutkimusalojen mahdollisuuksista lähestyä samaa teemaa ilmiökeskeisestä ja monitieteisestä näkökulmasta. Luennot perustuvat uusimpaan tutkimukseen ja (teksti)lähteisiin sekä materiaaleihin.
- Miten Schjerfbeckit liittyvät Raaseporin keskiaikaiseen linnaan?
- Kuka on Magnus Schjerfbeck?
- Miten Helene liittyy Tammisaareen ja Raaseporin alueeseen?
Monitieteinen opintojakso lähestyy aihetta taidehistorian, arkeologian, historian, museoitumisen, korjaamisen sekä antikvaarisen tutkimuksen näkökulmasta. Samalla opiskelija kuulee aivan uusimman tutkimuksen tuloksia Raaseporin linnan merkityksestä keskiajalla ja siitä millaisena se näyttäytyy nykyaikana. Miten kansallinen herääminen, ”suomalaisuuden” etsiminen ja toisaalta kotimainen matkailu ja matkanteko sekä tutustuminen Eurooppalaiseen kontekstiin muuttivat käsityksiä menneisyydestä.
Ilmoitetaan opetuksen tiedoissa.
Asteikolla 5-0.
Muutokset mahdollisia, tarkasta ajatasainen tieto retkestä Taidehistorian opinto-ohjelmasta. Luennot katsottavissa etänä.
Luennot (15h) + ekskursio/retki luentojen kohteisiin (8h ryhmäopetusta) + kirjallinen tehtävä. Retkikohteet ja aikataulut tarkentuvat myöhemmin.
Kirjallinen tehtävä: essee luentojen aikana sovittavasta aiheesta tai oppimispäiväkirja. Läsnäolo joko 3/5 luentoa+retki tai 4/5 luentoa.
Kirjallinen tehtävä palautetaan 15.6. tai 3.8. klo 23:55 (voit valita itsellesi sopivamman palautuspäivän).
Jakson on osa Keskiajan tutkimuksen perusteet (15 op) KESK-510 opintoja.