Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Kesän odotetuin opintojakso!

Miten Schjerfbeckit liittyvät Raaseporin keskiaikaiseen linnaan? Kuka on Magnus Schjerfbeck?

Innostu monitieteisestä opintojaksosta ja tutustu teemoihin asiantuntijaluennoilla eri näkökulmista! Syvennät luennoilla opittua informaatiota näkemällä luentojen kohteita itse paikan päällä; jaksolla tutustumme luentojen kohteisiin oman bussin ja oppaan kanssa.

Ilmoittautuminen Taidehistorian opinto-ohjelmasta Ilmoittautuminen alkaa 30.3.

Opintojakson luennot välitetään ilmoittautuneille etäopetuksena - jakso on mahdollista opiskella etäopintoina!

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Opintojakso on poikkeuksellisesti maksuton kaikille osallistujille. Tervetuloa mukaan!

Opintojen hinta

15e/opintopiste + ekskursion materiaalimaksu (30 euroa). Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen jaksolle Taidehistorian opintojen ohjelmasta

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Innostutko monitieteisistä opintojaksoista, joissa tutustut teemaan asiantuntijoiden johdolla eri näkökulmista? Haluatko päästä syventämään luennoilla opittua informaatiota käytännössä ja nähdä luentojen kohteita itse paikan päällä? Tämä opintojakso on sinua varten! Opintojaksolla tutustumme luentojen kohteisiin oman bussin ja oppaan kanssa.

Ei edeltäviä opintoja. Luentojaksoilla ei kerrata taidehistorian perustietoja tai -käsitteitä, opiskelijoille suositellaan tarvittaessa omatoimista käsitteiden kertausta.

Ei edeltäviä opintoja. Luentojaksoilla ei kerrata perustietoja tai -käsitteitä, opiskelijoille suositellaan tarvittaessa omatoimista käsitteiden kertausta.

Kurssilla on 5*3h asiantuntijaluentoa eri tutkimusalojen edustajilta (arkeologia, taidehistoria, historia, keskiajantutkimus). Kurssin tavoitteena on tarjota opiskelijalle laaja-alainen käsitys eri tutkimusalojen mahdollisuuksista lähestyä samaa teemaa ilmiökeskeisestä ja monitieteisestä näkökulmasta. Luennot perustuvat uusimpaan tutkimukseen ja (teksti)lähteisiin sekä materiaaleihin.

  • Miten Schjerfbeckit liittyvät Raaseporin keskiaikaiseen linnaan?
  • Kuka on Magnus Schjerfbeck?
  • Miten Helene liittyy Tammisaareen ja Raaseporin alueeseen?

Monitieteinen opintojakso lähestyy aihetta taidehistorian, arkeologian, historian, museoitumisen, korjaamisen sekä antikvaarisen tutkimuksen näkökulmasta. Samalla opiskelija kuulee aivan uusimman tutkimuksen tuloksia Raaseporin linnan merkityksestä keskiajalla ja siitä millaisena se näyttäytyy nykyaikana. Miten kansallinen herääminen, ”suomalaisuuden” etsiminen ja toisaalta kotimainen matkailu ja matkanteko sekä tutustuminen Eurooppalaiseen kontekstiin muuttivat käsityksiä menneisyydestä.

Luentokursseilla ilmoitetaan tarvittaessa erikseen suoritettava kirjallisuus.

Opiskelijoiden suoritusta arvioidaan asteikolla 0-5.

Muutokset mahdollisia, tarkasta ajatasainen tieto retkestä Taidehistorian opinto-ohjelmasta. Luennot katsottavissa etänä.

Luennot (15h) + ekskursio/retki luentojen kohteisiin (8h ryhmäopetusta) + kirjallinen tehtävä. Retkikohteet ja aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Kirjallinen tehtävä: essee luentojen aikana sovittavasta aiheesta tai oppimispäiväkirja. Läsnäolo joko 3/5 luentoa+retki tai 4/5 luentoa.

Kirjallinen tehtävä palautetaan 15.6. tai 3.8. klo 23:55 (voit valita itsellesi sopivamman palautuspäivän).