Pixabay (CC0 Creative Commons)

Haluaisitko perehtyä elämään nyky-Japanissa? Esimerkiksi tapakulttuuriin, elämän kulkuun alusta loppuun, koulutus- työllistymis- ja eläkejärjestelmiin, työkulttuuriin, uskonnollisuuteen tai median asemaan yhteiskunnassa?

Tällä opintojaksolla saat perusteet Japanin arkielämän sekä nyky-yhteiskunnan ja sen toiminnan ymmärtämiseen. Tarkemmat tiedot opintojakson sisällöistä ja suoritustavoista kuvauksessa.

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Ma 7.5.2018
16:30 - 19:45
Ma 14.5.2018
16:30 - 19:45
Ma 21.5.2018
16:30 - 19:45
Ma 28.5.2018
16:30 - 19:45
Ma 4.6.2018
16:30 - 19:45
Ma 11.6.2018
16:30 - 19:45

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kielten ja kulttuurien tutkimuksen koulutusohjelman opiskelijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Opintojakso kuuluu Kielitietous ja kulttuurinen ja sosiaalinen konteksti -valintaryhmään. Opintojaksojen Japanin kielitietous (5 op, pakollinen japanin opiskelijoille) ja Aasian kielitietous (5 op, pakollinen japanin, kiinan ja korean opiskelijoille) lisäksi opiskelija valitsee tästä valintaryhmästä yhden 5 opintopisteen laajuisen opintojakson.

Kurssin käytyään opiskelija ymmärtää, millaisista tekijöistä ja osa-alueista elämä nyky-Japanissa koostuu, mitkä ovat niiden kulttuuriset merkitykset sekä mitä haasteita niihin nähdään Japanissa liittyvän. Kurssin on ennen kaikkea tarkoitus antaa perusteet Japanin nyky-yhteiskunnan ja sen toiminnan ymmärtämiseen. Japanin kielen ja kulttuurin opiskelijoiden lisäksi kurssi soveltuu kaikille Japanista kiinnostuneille.

Kurssilla perehdytään elämään nyky-Japanissa: tapakulttuuriin, elämän kulkuun alusta loppuun, uskonnon rooliin, sosiaalisiin hierarkioihin ja niiden ilmenemiseen, koulutus- työllistymis- ja eläkejärjestelmiin, työkulttuuriin, median asemaan yhteiskunnassa, kansainvälisyyteen, tasa-arvoon, poliittiseen osallistumiseen sekä vuodenkiertoon erilaisine tapahtumineen ja merkityksineen. Käytännön kulttuuritietouden ja -osaamisen lisäksi kurssilla avataan myös historiallisia ja yhteiskunnallisia syitä erilaisille tavoille ja käytännöille.

Opettajan kurssilla ilmoittama artikkelimateriaali

Asteikolla 0-5

Luennot 24 t + tehtävät kurssin aikana + oppimispäiväkirja

Oppimispäiväkirja palautetaan vimeistään 29.6.2018.

Läsnäolovaatimus: 50 %

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 7.5.2018

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Jakso käy Kulttuurien tutkimuksen koulutusohjelman kohtaan KUKA-AA212 Aasian kulttuurit ja uskonnot, 5 op