Aikataulu
Ilmoittautuminen ja opintomaksu
Kuvaus
Opintojakso sopii Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien koulutusohjelman opiskelijoille sekä kaikille kirjallisuushistoriasta kiinnostuneille.
Opintojakson suoritettuasi hahmotat Suomen kirjallisuuden historian vaiheet ja keskeiset teokset 1800-luvun lopulle asti ja osaat paikantaa aikakauden klassikot kirjallisuushistorialliseen kontekstiin.
Opintojaksossa tutustutaan 1800-luvun suomalaiseen kirjallisuuteen: kirjallisuuden historiallisiin vaiheisiin ja keskeisiin klassikkoihin.
Kirjallisuushistoria
Laitinen: Suomen kirjallisuuden historia. Osat I. Kansanrunous – III. Kansakunta etsii identiteettiään, s. 15–244
Kaunokirjallisuus: Valitse 10 teosta seuraavista:
Aho: Papin tytär ja Papin rouva; Canth: Työmiehen vaimo ja Hanna; Järnefelt: Isänmaa; Kalevala; Kanteletar; Kivi: Nummisuutarit ja Seitsemän veljestä; Fredrika Runeberg: Fru Catharina Boije och hennes döttrar (Rouva Katarina Boije ja hänen tyttärensä); J. L. Runeberg: Elgskyttarne (Hirvenhiihtäjät) ja Fänrik Ståls sägner (Vänrikki Stoolin tarinat); Pakkala: Vaaralla; Tavaststjerna: Hårda tider (Kovina aikoi
Asteikolla 0-5.
Luennot 24 t + tentti, vaihtoehtoisesti kurssin voi suorittaa myös esseellä (asiasta sovitaan opettajan kanssa)
Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 27.7.2018
Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.
Tenttipäivät:
ke 12.9.2018 klo 17-20
ke 17.10.2018 klo 17-20
ke 14.11.2018 klo 17-20
Muista ilmoittautua tenttiin. Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainitut tenttipäivät.