Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Koronavirustilanteen ja siitä aiheutuneen poikkeustilan vuoksi kirjallisuuskuulustelut on peruttu. Kielenhuolto -kurssin voi suorittaa verkko-opintoina. Tutustu opinto-ohjelmaan avoimen yliopiston opintotarjonta -sivulla. (26.3.2020)

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Kurssi on maksuton ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Ilmoittaudu viimeistään 10 vuorokautta ennen valitsemaasi tenttiajankohtaa. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä tenttipäivä sekä ilmoita tentittävä kirjallisuus.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssin käytyäsi ymmärrät käytännön kielenhuollon ratkaisujen perusteita ja osaat korjata erilaisia asiatekstejä kielenhuollon oppaiden avulla sekä ehdottaa korjauksia. Lisäksi ymmärrät eri vaiheissa olevien tekstien korjaamisen erot. Tunnet keskeiset kielenhuollon toimijat ja olet tutustunut mm. Suomen kielen lautakunnan suosituksiin. Hallitset korjauslukumerkkien käytön sekä tietokoneella tehtävien korjaustoimintojen periaatteet.

Päähuomio on kirjoitetun asiatekstin normeissa ja harjoittelussa: normeja sovelletaan tekstien korjauksessa. Aihealueita ovat mm. välimerkit, yhdyssanat, iso ja pieni alkukirjain, vierassanat, kongruenssi, viittaussuhteet ja lauseenvastikkeet.

Kielitoimiston oikeinkirjoitusopas. Kotimaisten kielten keskuksen julkaisuja 171. (tämä teos saa olla tentissä mukana)
Kielitoimiston kielioppiopas. Kotimaisten kielten keskuksen julkaisuja 175.
Mäntynen, Anne 2003: Mistä puhumme, kun puhumme kielestä? – Virittäjä 107 s. 386–392.

Asteikolla 0–5.

Koronavirustilanteen ja siitä aiheutuneen poikkeustilan vuoksi kirjallisuukuulustelu -kurssi on peruttu. Kielenhuolto -kurssin voi suorittaa verkko-opintoina. Tutustu opinto-ohjelmaan avoimen yliopiston opintotarjonta -sivulla. (26.3.2020)

----

Kirjallisuuskuulustelu

Tenttipäivät:
kuulustelut peruttu

Muista ilmoittautua tenttiin. Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainituista tenttipäivistä 2 kpl.

Tenttiohjeet
Tenttipaikat
Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opintojakso on osa suomen kielen opintoja.