Aikataulu
Kurssin suorittaminen
Osaamistavoitteet:
Opintojakson jälkeen opiskelija osaa soveltaa kansatieteellisen esinetutkimimuksen aineistoja ja menetelmiä. Hän osaa erotella tutkimukseen liittyviä taustamuuttujia, näkökulmia ja tulkintoja.
Suoritustapa:
Aktiivinen osallistuminen luennoille ja kurssilla käytäviin keskusteluihin sekä luentojen ja oheiskirjallisuuden pohjalta laadittava essee (5–7 sivua). Opiskelija keskittyy vähintään kolmeen luennoilla ja oheiskirjallisuudessa läpikäytyyn teemaan.
Ilmoittautuminen ja opintomaksu
Kuvaus
Ei edeltäviä opintoja.
Opiskelija oppii havainnoimaan, selittämään ja tulkitsemaan visuaalisen ja materiaalisen kulttuurin ilmiöitä sekä niiden vuorovaikutteista suhdetta yhteisön jäseniin ja yhteiskuntaan. Hän oppii jäsentämään ja tunnistamaan valikoituja aineistoja.
Sisältö vaihtelee eri kurssien käyttämien näkökulmien mukaan. Näillä esitellään ja analysoidaan visuaalisen ja materiaalisen kulttuurin muotoja, ilmiöitä ja teemoja, sekä näiden konteksteja ja tulkintoja.
Vaihtelee kursseittain, ilmoitetaan opintojakson alussa.
Painottuu yksilöarviointoon, loppukuulustelu tai essee 0-5.
Luennot 14*2h (28h) ja essee
Opiskelija osallistuu kurssin luennoille ja ryhmätöihin sekä kirjoittaa essee oheiskirjallisuuden ja luentosisältöjen pohjalta.
Opetus on päiväopetuksena toteutettavaa yhteisopetusta, jossa Avoimen opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman opetukseen. Jaksolla on rajallinen määrä paikkoja.
Jakso on osa kulttuurien tutkimuksen perusopintoja. Lisäksi se on osa kulttuurien tutkimuksen sekä Aasian tutkimuksen opintokokonaisuuksia.