Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Opintojakso on yhteisopetusta, jossa Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman järjestämään opetukseen. Opintojaksolla on rajallinen määrä paikkoja.

HUOM. Rästitentti 17.1.2020. Ilmoittaudu rästitenttiin viimeistään 10 päivää ennen tenttiä Weboodissa. Syötä Nimi tai tunniste –kenttään kurssin koodi AYKUKA-105 ja paina Hae –painiketta. Valitse listasta rästitentti AYKUKA-105 17.01.2020 ja tallenna sen jälkeen ilmoittautumisesi tenttiin. Tentin ilmoittautumisajat ovat ehdottomat, jälki-ilmoittautumiset tenttiin eivät ole mahdollisia.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

Tarkasta opetusaika ja -paikka: https://courses.helsinki.fi/fi/kuka-105/130771446

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu painikkeesta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Huomaa: Opintojakso on yhteisopetusta, jossa Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman järjestämään opetukseen. Opintojaksolla on rajallinen määrä paikkoja. Avoimen opiskelijat ilmoittautuvat Avoimen yliopiston verkkosivuilta kurssin opinto-ohjelman (kurssisivun) Ilmoittaudu–painikkeen kautta (ei WebOodissa).

Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelija: mikäli olet läsnäoleva tutkinto-opiskelija ja kurssin osallistumisoikeutta ei ole rajoitettu, voit ilmoittautua opintojaksolle tavanomaisia käytäntöjä noudattaen (koulutusohjelman opinto-oppaan kautta WebOodissa).

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ei edeltäviä opintoja.

Jakson on osa Kulttuurien tutkimuksen perusopintoja.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa myyttien, uskontoperinteiden ja aineettoman kulttuurin roolin maailmankuvien ja identiteettien muodostamisessa. Hän osaa eritellä perinneprosesseja, perinteen ja vuorovaikutuksen lajeja sekä arkielämän kokemuksellisia, esityksellisiä ja toiminnallisia ulottuvuuksia.

Opintojaksossa perehdytään uskonnon, maailmankuvan ja perinteen rakennusaineksiin ja monimuotoisuuteen. Opiskelijat tutustuvat uskonnollisiin ilmiöihin, monikulttuurisuuteen sekä perinnekulttuurin kerrostumiin ja prosesseihin Suomessa ja muissa kulttuuripiireissä.

Materiaali jaetaan kurssin yhteydessä.

Kaipaatko vinkkejä tietoteknisiin taitoihin?
Tutustu Opiskelijan digitaidot avoimiin materiaaleihin. Lisäksi opintotarjonnassamme on Opiskelija digitaidot: orientaatio ja syventävät taidot -kurssit.

Tutustu myös Avoimen yliopiston verkkopalvelun Kehity oppijana -sivuihin.

Loppukuulustelu tai essee asteikolla 0-5. Arvosanaan vaikuttavat tietosisältöjen ja käsitteiden hallinta sekä kokonaisuuden hahmottaminen.

Opintojakso on yhteisopetusta, jossa Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman järjestämään opetukseen. Opintojaksolla on rajallinen määrä paikkoja.

Opintojakso on osa kulttuurien tutkimuksen perusopintoja ja opintokokonaisuutta sekä Aasian tutkimuksen opintokokonaisuutta. Sen voi suorittaa myös yksittäin.