Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Katso lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://courses.helsinki.fi/fi/aykuka-ar212/132923009

Aikataulu

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Pe 22.11.2019
12:30 - 16:30

Kuvaus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee perustiedot Suomen ja lähialueiden esihistoriallisen ja historiallisen ajan arkeologiasta ja kulttuuri-ilmiöistä, kiinteistä muinaisjäännöksistä ja esineistöstä. Opintojakso kehittää ammatillisen lukemisen osaamista ja laajojen asiakokonaisuuksien hallintaa.

Opintojaksossa käsitellään kulttuurin kehityksen vaiheet sekä kiinteiden muinaisjäännösten ja esineistön yleispiirteet Suomessa ja lähialueilla kivikaudelta historialliselle ajalle sekä luodaan yleiskuva Suomen ja lähialueiden arkeologisesta tutkimuksesta.

Luentokurssiin mahdollisesti liittyvä kirjallisuus ilmoitetaan kurssin yhteydessä.

Luentokurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää luennoilla käsiteltyjen asioiden hyvää hallintaa loppukuulustelussa sekä hyväksytyn esseen kirjoittamista. Kirjallisen tentin hyväksytty suorittaminen edellyttää ilmoitetun kirjallisuuden hyvää hallintaa.

Jaksolle voi osallistua ilman edeltäviä opintoja.

Luentokurssi ja loppukuulustelu sekä ekskursioita, joiden pohjalta laaditaan kirjallisia tehtäviä. Opintojaksoon voi suorittaa myös Kirjatenttinä (ei joka vuosi Avoimen yliopiston tarjonnassa). Opintojakson suorittamista luentokurssilla suositellaan.