Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:

  • Avoimen yliopiston osuus, joka maksetaan verkkomaksuna Avoimeen yliopistoon ilmoittauduttaessa
  • Opetuksen järjestävän oppilaitoksen osuus

Opintoihin ilmoittaudutaan sekä opetusta järjestävään oppilaitokseen että Avoimeen yliopistoon.

Saat oppilaitokseltasi ohjeet Avoimeen yliopistoon ilmoittautumista varten. Ilmoittautuminen Avoimeen yliopistoon on sitova, ja se tulee tehdä viimeistään opintojen alkaessa.

Opintoja, ilmoittautumista ja opintomaksuja koskevat tarkemmat tiedot löydät oppilaitoksen omilta sivuilta.

Kuvaus

Kurssi sopii uskontoon liittyvistä yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneille ja antaa avaimia niiden tarkasteluun sekä analysoimiseen.

Jakso on osa Uskontotieteen opintoja.

Opintojaksossa käsitellään uskontoon liittyviä yhteiskunnallisia kysymyksiä, kuten uskonnonvapaus, ihmisoikeudet ja ympäristökysymykset. Myös uskontoon ja sukupuoleen liittyvät kysymykset kuuluvat jakson teemoihin. Tarkastelua voidaan kohdentaa eri maantieteellisiin alueisiin ja liikkua ajassa. Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on kokonaiskuva siitä, miten ja mitkä erilaiset yhteiskunnalliset kysymykset kytkeytyvät uskontoon. Hän kykenee nimeämään niiden taustoja ja reflektoimaan niistä käytyä keskustelua ja tehtyä tutkimusta.

Kurssilla tutustutaan islamiin Euroopassa, painottuen nykypäivään. Tarkastelutapa on uskontososiologinen ja -antropologinen. Kurssilla tarkastellaan useita keskustelua herättäneitä tapauksia ja ilmiöitä liittyen uskonnonvapauteen, yleisemmin ihmisoikeuksiin, sekä sukupuoleen. Näitä ovat muun muassa musliminaisten huivit ja kasvohunnut, moskeijoiden rakentaminen, sekä salafismi. Kurssilla tuodaan esiin niin islamin kuin eurooppalaisten yhteiskuntienkin monimuotoisuutta.

Annetaan opetuksen yhteydessä.

Asteikolla 0-5

Keskustelua aktivoiva luentokurssi. Kurssi suoritetaan oppimispäiväkirjalla, joka perustuu luentoihin sekä oheislukemistoon perustuvalla esseellä.
Oppimispäiväkirjan ja esseen ohjeet ja palautusaikataulu annetaan luennoilla.
Kurssilla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 3.2.2020.
Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (= kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.