Kuva: Pixabay

Tarkemmat sisältötiedot sekä kurssille ilmoittautuminen opinto-ohjelmassa AYKUMA-FO303, https://courses.helsinki.fi/fi/AYKUMA-FO303/136154463.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Opintojaksolla on maksuton kiintiö Helsingin yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Oletko kiinnostunut viikingeistä? Pohditko viikinkiajan mytologiaa ja sen heijastumista suomalaiseen kansanperinteeseen? Haluaisitko kuulla teemasta lisää asiantuntijoiden kertomana? Tämä opintojakso on sinua varten!

Opintojakso sopii esimerkiksi harrastajille, kulttuuriperinnön tutkimuksen opiskelijoille (folkloristiikka, kulttuuriperinnön tutkimus, arkeologia) tai kulttuurien tutkimuksen opiskelijoille (uskontotiede) sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Kurssilla on asiantuntijavideoita eri tutkimusalojen edustajilta (arkeologia, kulttuurihistoria, kielitiede, uskontotiede, folkloristiikka).

Kurssin tavoitteena on tarjota opiskelijalle laaja-alainen käsitys viikinki- ja varhaiskeskiajasta Pohjoismaissa, ja erityisesti Suomessa perustuen arkeologisiin ja tekstilähteisiin.

Viikinkiaika Suomessa ja lähialueilla.

Viikinkiajan määrittely, näkyminen populaarikulttuurissa, uudet löydöt Suomesta, kirjalliset lähteet viikinkiajasta, viikinkiajan mytologia, viikinkiajan mytologian heijastuminen suomalaiseen kansanperinteeseen.

Virtuaalinen ekskursio.

Ilmoitetaan opetuksen yhteydessä.

Asteikolla 0-5

Verkkokurssi (oheismateriaalit + tehtävät + luentovideot/tallenteet)

Tarkemmat sisältötiedot sekä kurssille ilmoittautuminen opinto-ohjelmassa AYKUMA-FO303.

Kurssi on monitieteinen ja sopii monen eri koulutusohjelman opintoihin. Opiskelija ilmoittautuu AYKUMA-FO303-koodille. Tieto korvaavuuksista merkitään opintojakson suorituksen rekisteröinnin yhteydessä näkyviin lisätieto-kenttään. Korvaavuudet Helsingin yliopisto:

  • KUMA-FO310 Folkloristiikan erikoistuminen II 5 op
  • KUMA-FO312 Folkloristiikan erikoistuminen III 5 op
  • KUKA-US217 Uskonto historiassa
  • KUMA-KP506 or KUMA-KP507
  • KUMA-AR311a ja KUMA-AR311b