Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Kurssi suoritetaan etäopetuksena.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa

Kuvaus

Oppia vektoriavaruuteen Rn ja matriiseihin liittyvät peruskäsitteet ja -taidot. Lisäksi tavoitteena on oppia matematiikan lukemisen ja kirjoittamisen perusteet sekä keskustelemaan matematiikasta.

Vektoriavaruuksien ja lineaarikuvausten perusteet. Matematiikan lukemisen ja kirjoittamisen sekä matematiikasta keskustelemisen harjoitteleminen.

Opintomonisteena on J. Häsä, L. Oinonen ja J. Rämö: Johdatus lineaarialgebraan, osa I.

Opiskelijan osaamista arvioidaan kurssin aikana. Kurssin päätteeksi verkkotentti. Kurssi arvioidaan asteikolla 0-5.

Kurssi järjestetään etäopetuksena, nojautuen Moodle-kurssiin: varmista, että sinulla on riittävät käyttöoikeudet Helsingin yliopiston Moodleen (kuten HY:n käyttäjätunnus tai HAKA-tunnus). Kurssi suoritetaan laskemalla viikottain kotitehtäviä (noin 1/3 kurssiarvosanasta) ja kevyttä kurssipäiväkirjaa viikottain pitämällä (pakollinen) sekä loppukokeella Moodlessa (noin 2/3 arvosanasta).

Kurssi luennoidaan verkossa Zoom–etäyhteydellä 11.5. -12.6.2020. Luentojen Zoom-huoneen osoitteen löydät Moodlesta. Kurssilla on luento maanantaisin klo 16-18 ja ohjausta ti 16-18, to 16-18, to 18-19 (ei helatorstaina 21.5!) ja pe 14-16.

Verkkotentti 17.6. ja 20.8.2020

Opintojakso on osa matematiikan perusopintoja (25 op).