Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu kurssille rekisteröitymällä MOOC-ympäristöön. Löydät kurssin MOOC-ympäristöstä Avoimen yliopiston ilmoittautumislinkit. https://mooc.helsinki.fi/mod/book/view.php?id=9809&chapterid=1764

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Kurssille osallistutaan rekisteröitymällä ja kirjautumalla mooc-ympäristöön osoitteessa https://mooc.helsinki.fi/. Löydät kurssin MOOC-ympäristöstä esimerkiksi kurssisivun hakutyövälineellä. Osallistua voi haluamallaan tavalla: vierailijana tai rekisteröityneenä osallistujana, jolloin saa suoritusmerkinnän Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin. Jos kurssista ei halua opintopisteitä opintorekisteriin, on kurssille osallistuminen maksutonta.

Avoimen yliopiston ilmoittautumislinkit löytyvät kurssialueelta "Ohjeita Avoimen Yliopiston kautta ilmoittautuville" - sivulta. Ilmoittaudu sieltä opintopistesuoritusta vastaavan linkin kautta Avoimeen.

Kuvaus

Opintojaksosta vastaa Matemaattisten tieteiden kandiohjelma. Se kuuluu koulutusohjelman yleisiin opintohin. Opintojakso on avoin kaikkien koulutusohjelmien opiskelijoille.

Kurssin pohjatiedoiksi vaaditaan peruskoulumatematiikka.

Peruskoulumatematiikka

Opiskelijalle muodostuu kuva matematiikan merkityksestä ja sovelluksista yhteiskunnassa sekä yliopistomatematiikan eri osa-alueista. Hänellä on valmiuksia ratkoa matemaattisia ongelmia yhteistyössä toisten kanssa sekä keskustella matemaattisista aiheista.

Kurssin suositellaan suoritettavaksi opintojen alkuvaiheessa, mutta sen voi suorittaa myöhemminkin.

Opintojakson aikana opiskelija tutustuu matematiikan sovelluksiin sekä yliopisto-matematiikan osa-alueisiin.

Kurssille osallistutaan rekisteröitymällä ja kirjautumalla mooc-ympäristöön osoitteessa https://mooc.helsinki.fi/.

Kurssille voi osallistua haluamallaan tavalla: vierailijana tai rekisteröityneenä osallistujana, jolloin saa suoritusmerkinnän Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin. Jos kurssista ei halua opintopisteitä opintorekisteriin, on kurssille osallistuminen maksutonta.

Kurssista voi suorittaa joko yhden opintopisteen (15 euroa), kolme opintopistettä (45 euroa) tai täydet viisi opintopistettä (75 euroa). Opintomaksun suuruus määräytyy siis suoritettujen opintopisteiden mukaan. Kun haluat opintopisteet suorituksestasi, ilmoittaudu opintopistemäärää vastaavasta linkistä Avoimeen yliopistoon ja maksa opintomaksu. Näin suorituksesi lähtee rekisteriin.

HUOM opintomaksu ei koske tutkinto-opiskelijoita! Kurssi on tutkinto-opiskelijoille ilmainen.

Opiskelija suorittaa annettuja tehtäviä yksin ja yhteistyössä toisten kanssa.

Hyväksytty/hylätty.

Opintojakso on tarjolla sekä lähiopetuksena että verkkokurssina. Lähiopetuksena kurssi pidetään syyslukukaudella periodeissa I ja II vähintään joka toinen vuosi. Verkkokurssi järjestetään joka vuosi sekä syksyisin että keväisin.