Kuva: Pixabay

verkkokurssi pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina 4.5.2020 alkaen.

Koronasta tuli globalisaation kriisi, joka on testannut terveydenhuollon ja talouden kestävyyttä eri maissa. Kurssilla perehdytään erityisesti koronan läpileikkaamana kriisiin viestintään ja johtamiseen kansainvälisten tapausten ja tutkimuskirjallisuuden valossa.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Muiden yliopistojen opiskelijoiden ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittaudu täyttämällä ilmoittautumislomake (Ilmoittaudu-painike ja "ilman tunnusta" -ilmoittautuminen), täytä tieto omasta yliopistostasi sekä opiskelijanumerosi.

Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta hetken kuluttua automaattiviestin, jossa on mm. linkki opintojaksosi tietoihin.

Saat ilmoittautumista seuraavana päivänä ohjeen Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen aktivointiin.

HUOM! Voit suorittaa jakson ilman Helsingin yliopiston käyttäjätunnusta, jolloin tunnusta ei tarvitse aktivoida. Voit käyttää oman yliopistosi tunnusta Moodle-kirjautumiseen.

Moodle-linkki: https://moodle.helsinki.fi/course/view.php?id=38406

Saat kurssiavaimen ennen jakson alkua.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Maksuton (0 euroa). Lisätietoja.

Opintojakso on poikkeuksellisesti maksuton kaikille osallistujille.Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Muutos: tälle opintojaksolle ilmoittautuminen alkaa 27.3.2020 klo 12:00. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille johtamisen opinnoista ja viestinnästä kiinnostuneille. Jakson voi kuitenkin suorittaa vain toiseen kokonaisuuteen (viestintään tai johtamiseen)

Johdatus johtamiseen ja valinnainen johtamisen kurssi on oltava suoritettuna ennen kuin voi osallistua pakolliselle Johtamisen soveltaminen -kurssille, jos haluat tehdä 15 op kokonaisuuden.

Opintojakson suoritettuasi tunnet hyvin ihmisten, median ja organisaatioiden toimintaan kriisitilanteissa liittyvää tutkimusta ja pystyt erittelemään kriisi- ja traumajournalismiin, kriisiviestintään ja -johtamisen sekä yhteiskunnan varautumiseen liittyviä erityiskysymyksiä. Harjaannut analysoimaan erilaisten kriisien viestintää ja johtamista.

Jaksolla tarkastellaan kriisiviestintää, kriisijohtamista ja mediakatastrofeja erilaisista tutkimuksellisista näkökulmista sekä käytännön analyysitöiden avulla.

- Schwarz, A. Seeger, M.W & C. Auer (toim.) (2016) The Handbook of International Crisis Communication Research. (valikoiden 3-4 alalukua)
- Huhtala, H. & Hakala, S. (2009) Kriisi ja viestintä. Yhteiskunnallisten kriisien johtaminen julkisuudessa. Gaudeamus 2009.
- Pantti, M., et al (2012) Disasters and the Media. Peter Lang.

Opetuksen yhteydessä määriteltävä kirjallisuus.

Asteikolla 0-5 (0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen).

Verkkoluennot 15t + tehtävät + kotitentti.

Jokaiseen luentoon liittyy tehtäviä, jotka on aikataulutettu 4.5.- 1.6. ohjelman mukaisesti. Tehtävä avautuu luennon jälkeen. Tehtyäsi tehtävän seuraava luento avautuu kuunneltavaksi.

Kurssin kirjallisuus ja luennot suoritetaan kotitentillä 8.6.2020 tai 10.8.2020.

Ensimmäinen kotitentti on auki 8.6.2020 klo 10 - 9.6.2020 klo 23.50. Toinen kotitentti on auki 10.8.2020 klo 10 - 11.8.2020 klo 23.50.

Ohjelma:

4.5. Video 1: Tapaus Koronavirus: Miksi siitä tuli globalisaation kriisi? Salli Hakala, Minttu Tikka ja Maarit Pedak ja video 2. Kriisiviestintä ja johtaminen: Teorioita ja tutkimustraditioita Salli Hakala

11.5. Video 3. Valtiollinen varautuminen & infosota. Vieraileva luennoitsija & Salli Hakala

18.5. Video 4. Hydridivaikuttaminen Euroopassa. Vieraileva luennoitsija & Salli Hakala

25.5. Video 5. Katastrofit ja kriisit hybridimediassa. Minttu Tikka

1.6. Video 6. Riskit ja yhteisökriisin johtaminen. Maarit Pedak

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu jakson alkaessa.

Katso myös erillinen ohje muiden yliopistojen opiskelijoille.

Helsingin yliopiston sekä Avoimen yliopiston omat opiskelijat: Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Suoritukset kirjataan Helsingin yliopiston opintohallintojärjestelmään. Näet suoritustiedot kirjautumalla pankkitunnuksilla Oma Opintopolku -palveluun. Opiskelijat huolehtivat itse avoimessa yliopisto-opetuksessa suorittamiensa opintojen hyväksiluvusta omissa yliopistoissaan.