Kuva: Pexels

SYVENNY POLIITTISIIN JÄRJESTELMIIN

Miltä erilaiset poliittiset järjestelmät näyttävät Suomen ulkopuolella?

Tutustu eri maiden poliittisiin järjestelmiin, vaalijärjestelmiin, puolueisiin ja osallistumiseen sekä vuorovaikutus- ja mediajärjestelmiin!

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille valtio-opista kiinnostuneille.

Suositus: Politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen perusteet, Päätöksenteko Suomessa ja Euroopan unionissa

Opintojakson suorittamisen jälkeen opiskelija oppii ymmärtämään vertailemisen periaatteita ja erilaisia konventiota politiikan tutkimuksessa sekä arvioimaan niitä kriittisesti soveltaen. Hän on opintojakson suoritettuaan perehtynyt syvällisesti muutamiin alan keskeisiin käsitteisiin, näkee niiden välisiä määritelmällisiä eroja, ja osaa käyttää niitä tarkastellessaan erilaisia poliittisia järjestelmiä tai maita. Opiskelija osaa soveltaa peruskäsitteitä ja ilmiöitä globaalissa kontekstissa.

Opintojaksolla perehdytään eri maiden erilaisiin poliittisiin järjestelmiin ja politiikan toimintatapoihin Suomen ulkopuolella. Teemat voivat liittyä esimerkiksi erilaisiin poliittisiin järjestelmiin, kuten demokratiat, autoritääriset, presidenttikeskeiset, parlamentaariset ja federalistiset järjestelmät; hallinto- ja päätöksentekojärjestelmien erot; vaalijärjestelmät, puolueet ja osallistuminen; vuorovaikutus- ja mediajärjestelmät. Opintojaksolla voidaan keskittyä myös erilaisten politiikan ilmiöiden vertailuun: silloin järjestelmät ovat osa kontekstia ja ne omaksutaan vertailuprosessissa pikemminkin kuin niihin ja maakohtaisiin järjestelmällisiin eroihin suoraan keskittyen.

  • Valikoima muuta kirjallisuutta tai artikkeleja sekä Dickovick, J.T and J. Eastwood (2016). Comparative Politics: Integrating Theories, Methods and Cases, Oxford University Press
  • Poikkeustilanteesta johtuen opintojakson kirjallisuuteen voi tulla muutoksia, joista tiedotetaan Moodlessa.

Asteikolla 0-5 (0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen).

Verkkoluennot 2 x 2 tuntia, luentoreferaatit, essee ja verkkotentti

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 11.5.2020.

Linkin ja kurssiavaimen oman opintojaksosi Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Verkkoluennot:

  • ti 12.5. klo 16.30-18.00
  • ti 19.5. klo 16.30-18.00

Verkkoluennoista tehdään tallenteet, jotka ovat kuunneltavissa Moodlessa koko kurssin ajan.

Essee

  • opettajan määrittelemistä artikkeleista
  • palautus Moodleen ennen valittua verkkotenttiä

Verkkotenttipäivät:

  • to 11.6.2020 klo 17-20
  • ke 12.8.2020 klo 17-20
  • ke 30.9.2020 klo 17-20

Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Huom! Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset, ota yhteyttä opintojesi koulutusasiantuntijaan yhteydenottolomakkeella viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Mikäli tarvitset verkkotentissä erityisjärjestelyitä (esim. pidennetyn vastausajan), tutustu niitä koskeviin ohjeisiin: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville. Erityisjärjestelyiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Lisätietoa verkkotenteistä