Aikataulu
Ilmoittautuminen ja opintomaksu
Kuvaus
Jakson suoritettuaan opiskelija tuntee ajankohtaisiin globaaleihin poliittisiin ja uskonnollisiin ääri-ilmiöihin liittyvää tutkimusta. Opiskelija osaa analysoida ääriliikkeiden nostamaa tunteiden, väkivallan, terroritekojen ja vihapuheiden uhkaa demokratialle ja ihmisoikeuksille ja on harjaantunut tieteellisessä kirjoittamisessa.
Jaksolla tarkastellaan viestinnän tutkimuksen tai monitieteisestä näkökulmasta uskonnollisten ja poliittisten ääriliikkeitä sekä niihin kytkeytyviä tunteita globaalissa maailmassa. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa terrorismin historia, vihan ja vallankäytön retoriikka, sukupuolittunut väkivalta, kuoleman ja vihan ritualisoituminen ja netin vihaverkostot.
Eskjaer, Mikkel Fugl, & Hjarvard, S. & Mortensen, M. (toim. 2015) The Dynamics of Mediatized Conflicts. Peter Lang.
Pöyhtäri, R., Haara, P. & P. Raittila (2013) Vihapuhe sananvapautta kaventamassa http://ekirjasto.kirjastot.fi/ekirjat/vihapuhe-sananvapautta-kaventamassa
Opetuksen yhteydessä määriteltävä kirjallisuus
Asteikolla 0-5.
Luennot 20 t + essee + verkkotentti
Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 16.1.2019
Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.
Opintojakso järjestetään yhteisopetuksena politiikan ja viestinnän koulutusohjelman kanssa.