Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Verkkokurssilla yliopistoon?

Jos haluat hakea verkkokurssin kautta Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman opiskelijaksi, toimi näin:

Hae yhteishaussa hakukohteeseen "Päähaku, sosiaalitieteiden kandiohjelma: sosiaalipsykologia, sosiologia ja yhteiskuntapolitiikka, valtiotieteiden kandidaatti ja maisteri (3+2 v)" 1.4.2020 klo 15.00 mennessä.

Lisätietoa, tarkemmat ohjeet ja kurssin ilmoittautumislinkki Opintopolku.fi -palvelussa: Sosiaalitieteiden kandiohjelma, valtiotieteiden kandidaatti ja maisteri (3v + 2v) > Hakeminen > Päähaku, sosiaalitieteiden kandiohjelma: sosiaalipsykologia, sosiologia ja yhteiskuntapolitiikka > Valintaperusteet > Kurssivalinta

Ilmoittaudu lisäksi verkkokurssille 1.4.2020 klo 15.00 mennnessä tämän ohjelman kautta tai Opintopolku palvelusta löytyvistä linkeistä.

Linkit löydä myös kohdasta Kuvaus

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Osallistuminen verkkokurssille on maksutonta.

Jos haluat hakea verkkokurssin kautta Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman opiskelijaksi, toimi näin:

  • Hae yhteishaussa hakukohteeseen "Päähaku, sosiaalitieteiden kandiohjelma: sosiaalipsykologia, sosiologia ja yhteiskuntapolitiikka, valtiotieteiden kandidaatti ja maisteri (3+2 v)" 1.4.2020 klo 15.00 mennessä.
  • Ilmoittaudu lisäksi verkkokurssille 1.4.2020 klo 15.00 mennessä. Ilmoittautuminen verkkokurssille alkaa 2.3.2020 ja päättyy 1.4.2020 klo 15:00. Ilmoittautumislinkin löydät Opintopolku.fi -palvelusta.
  • Lisätietoa, tarkemmat ohjeet ja kurssin ilmoittautumislinkki Opintopolku.fi -palvelussa: Sosiaalitieteiden kandiohjelma, valtiotieteiden kandidaatti ja maisteri (3v + 2v) > Hakeminen > Päähaku, sosiaalitieteiden kandiohjelma: sosiaalipsykologia, sosiologia ja yhteiskuntapolitiikka > Valintaperusteet > Kurssivalinta

Kuvaus

Sinustako sosiaalitieteiden opiskelija?

Sosiaalitieteissä tutkitaan yhteiskuntaa ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. Kandiohjelma koostuu neljästä tieteenalasta, jotka ovat sosiaalipsykologia, sosiaalityö, sosiologia ja yhteiskuntapolitiikka. Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden perehtyä keskeisimpään yhteiskuntatieteelliseen tutkimukseen, teoriaan, tutkimusmenetelmiin sekä ajankohtaisiin kysymyksiin. Opiskelu ohjelmassa sopii sinulle, jos olet kiinnostunut mm. ihmisten välisistä suhteista ja vuorovaikutuksesta, sosioekonomisista eroista, eriarvoisuudesta ja hyvinvoinnista ja niihin liittyvistä palveluista, maahanmuutosta, kaupunkien eriytymisestä ja ympäristöpolitiikasta.

Yhteiskunta tänään on verkkokurssi, jonka suorittamalla on keväällä 2020 mahdollista päästä Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman tai Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen opiskelijaksi.

Kevät 2020, tutustu aikatauluun Digikampuksen sivuilla olevaan oppimisympäristöön.

Verkkokurssi suoritetaan DigiCampus-palvelussa.

Yhteiskunta tänään jakson kurssiympäristö https://digicampus.fi/course/view.php?id=491

HUOM! Kirjautuminen kohdasta "Haka-kirjautuminen"

Käyttäjätunnuksen voi aktivoida aikaisintaan kurssi-ilmoittautumista seuraavana päivänä. Ohje käyttäjätunnuksen aktivointiin löytyy HelpDeskin sivulta.

Anna kirjautumisen yhteydessä kurssiavain:

  • Suomenkielisen ilmoittautumisen yhteydessä ”punainen”
  • Ruotsinkielisen ilmoittautumisen yhteydessä "sininen"

Kurssialueelle pääsee tutustumaan myös vierailijana.

Verkkokurssi pähkinänkuoressa:

  • Verkkokurssi alkaa 2.3.2020 aukeavilla, itsenäisesti suoritettavilla kurssiosioilla. Nämä osiot on tehtävä viimeistään 5.4.2020. Tämän jälkeen opiskelu jatkuu suljetussa oppimisympäristössä. Kurssi päättyy 11.5.2020

Sisältö oppimisympäristössä.

Verkkokurssi

Kurssille kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksella. Käyttäjätunnuksen voi aktivoida aikaisintaan kurssi-ilmoittautumista seuraavana päivänä. Ohje käyttäjätunnuksen aktivointiin löytyy HelpDeskin sivulta.

Luentojen yhteydessä annettava oheismateriaali.

Tiedot oppimisympäristössä.

Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuneiden suoritustiedot tallennetaan opintosuoritusrekisteriin. Tieto on käytettävissä osana opintoja vaikka opiskelija ei tulisikaan valituksi yliopistoon tämän kurssin kautta.

Hops -työskentely integroidaan osaksi opintojaksoa.

Verkkokurssi alkaa 2.3.2020 aukeavilla, itsenäisesti suoritettavilla kurssiosioilla. Nämä osiot on tehtävä viimeistään 5.4.2020. Tämän jälkeen opiskelu jatkuu suljetussa oppimisympäristössä. Kurssi päättyy 11.5.2020.

Sosiaalitieteiden kandiohjelma

Jakso on keväällä 2020 valintakurssina.