Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aiemman suorituksen hyväksiluku

Jos olet suorittanut Yhteiskunta tänään -kurssin Tampereen yliopiston Avoimessa yliopistossa syksyllä 2019 tai keväällä 2020, voit hyväksilukea suorituksesi Johdatus sosiaalitieteisiin –jaksolle täyttämällä tämän hyväksilukulomakkeen ja liittämällä lomakkeelle opintosuoritusotteesi. Koulutusasiantuntija käsittelee hyväksiluvun ja lähettää lisäohjeita. Kun haet hyväksilukua Yhteiskunta tänään –kurssin suorituksella, sinun ei tarvitse ilmoittautua opintojaksolle ennen hyväksilukulomakkeen täyttämistä.

Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston kevään 2020 Yhteiskunta tänään -kurssin suoritus korvaa sellaisenaan Johdatus sosiaalitieteisiin -jakson eikä hyväksilukua tarvitse tehdä.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Opintojakso on poikkeuksellisesti maksuton kaikille osallistujille. Tervetuloa mukaan!

Maksuton (0 euroa). Lisätietoja.

Avoimen yliopiston opiskelijat
Avoimen yliopiston opiskelijoiden kiintiö on täynnä. (päivitetty 18.8.2020) Ilmoittautuminen on alkanut 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat
Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen siirretty alkamaan 20.8. klo 10.00 teknisen vian takia. Pahoittelemme ilmoittautumisajan muutosta! Jaksolle on varattu 60 maksutonta paikkaa läsnäoleville muiden kuin sosiaalitieteiden koulutusohjelman perustutkinto-opiskelijoille.

ILMOITTAUTUMISLINKKI perustutkinto-opiskelijoille

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Jakso sopii aloitusjaksoksi kaikille sosiaalitieteistä kiinnostuneille.

Opintojakson suoritettuasi tunnistat sosiaalitieteiden keskeisiä tapoja jäsentää yhteiskunnallisia rakenteita ja ihmisten jokapäiväistä elämää. Osaat nimetä sosiaalitieteiden käsitteitä ja soveltamisaloja. Lisäksi pystyt kuvailemaan arkielämän ilmiöitä keskeisimpien sosiaalitieteellisten käsitteiden avulla. Tunnistat eriarvoisuutta tuottavia yhteiskunnallisia mekanismeja ja käytäntöjä edistää ihmisten hyvinvointia.

Opintojaksolla opiskelijat tutustuvat yhteiskunnan toimivuuden, monimuotoisuuden, hyvinvoinnin ja ihmisten keskinäisten suhteiden kysymyksiin sekä sosiaalitieteiden keskeisiin käsitteisiin ja näkökulmiin. Opintojaksolla perehdytään ohjelman eri tieteenalojen yhteisiin näkökulmiin. Samalla myös tarkastellaan sosiaalitieteellisen lähestymistavan eroja lähitieteenaloihin.

Opettajan osoittama materiaali.

Asteikolla 0-5

Jakso toteutetaan Yhteiskunta tänään -verkkokurssina Digicampus-oppimisympäristössä 24.8.-9.10.2020.

Verkkokurssi on tehty Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman ja Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelman yhteistyönä. Kurssilla tutustutaan teemaviikkojen kautta sosiaalitieteen eri alojen tutkimusperinteisiin, sovelluksiin ja tutkimuksen tuloksiin. Kurssi on tiukkarytminen ja edellyttää viikoittain vaihtuvien osioiden mukaista etenemistä. Kurssi ei sisällä tehtäviä, jotka edellyttäisivät läsnäoloa verkossa ennalta määritettynä kellonaikana.

Kurssialue aukeaa 24.8.2020 ja kurssialueelle on kirjauduttava viimeistään 30.8.2020 (Tämän jälkeen kirjautuminen ja opintojen aloittaminen ei enää ole mahdollista). Kurssin ensimmäinen tehtävä on palautettava alueelle viimeistään 7.9.2020.

Kirjaudu Digicampus-kurssialueelle yliopiston käyttäjätunnuksilla. Linkki löytyy tältä kurssisivulta kohdasta Moodle. Saat kurssiavaimen Digicampus-alueelle kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Kirjaudu kurssialueelle kohdasta Login with HAKA account (Älä käytä valintaa Login as guest).

Jos tarvitset erityisjärjestelyjä tenttiin, ilmoita asiasta heti opintojaksolle ilmoittautumisen jälkeen. Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi.

Jos olet Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelija ja haluat suorittaa kurssin ruotsiksi, olethan yhteydessä Avoimen yliopiston koulutusasiantuntijaan ennen kurssin alkua tällä lomakkeella.

Huom! Syksyn kurssin suoritusta ei voi käyttää Helsingin yliopiston Sosiaalitieteiden koulutusohjelman kurssivalinnassa tai Tampereen yliopiston Yhteiskuntatutkimuksen koulutuksen näyttöreitillä.

Suoritukset kirjataan Helsingin yliopiston opintohallintojärjestelmään. Näet suoritustiedot kirjautumalla pankkitunnuksilla Oma Opintopolku palveluun. Opiskelijat huolehtivat itse avoimessa yliopisto-opetuksessa suorittamiensa opintojen hyväksiluvusta omissa yliopistoissaan.

Opintojaksolle osallistuu Helsingin evankelisen opiston opiskelijoita.

Opintojakso on pakollinen osa Sosiaalitieteiden perusopinnot, 25 op -opintokokonaisuutta.