Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Ke 17.1.2018
16:00 - 18:00

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Huom! Helsingin yliopiston muiden koulutusohjelmien tutkinto-opiskelijat (ei koske sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijoita).
Avoin yliopisto järjestää opetusta läsnä oleville muiden koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijoille. Opetus on maksutonta ja kiintiö on 60 paikkaa. Opintojaksolle ilmoittaudutaan ylhäällä olevasta Ilmoittaudu –painikkeesta (ei WebOodissa). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Kuvaus

Opintojakso sopii aloitusjaksoksi kaikille sosiaalitieteistä kiinnostuneille.

Opintojakson suoritettuaan osaat tarkastella sosiologiaa tieteenalana sekä olet tutustunut sosiologiseen ajattelutapaan, peruskäsitteisiin ja keskeisiin suuntauksiin. Opit tunnistamaan sosiologian peruskäsitteet ja lähestymistavat ja ymmärrät sen miten, niitä sovelletaan globaalin nykymaailman ilmiöiden tarkasteluun.

Opintojakso antaa yleiskatsauksen sosiologiaan tieteenalana ja ajattelutapana sekä esittelee sosiologian peruskäsitteet.

Opintojaksolla käsitellään joitakin keskeisiä sosiologian teorioita, jotka käsittelevät sosiaalista toimintaa, sosiaalista vuorovaikutusta ja sosiaalisia rakenteita, kuten luokkarakennetta ja modernisoitumista.

Kurssilla tutustutaan sosiaalisia ilmiöitä koskevaan tutkimukseen niin kulttuurista, muodista, kaupunkikulttuurista, sosiaalisista merkityksistä kuin perheestä ja muista läheissuhteista. Opintojaksolla avataan sosiologian näkökulmaa yhteiskunnallisesta kehityksestä ja analysoidaan myös aikalaisilmiöitä.

Aro, Jari, Jokivuori, Pertti (2010): Klassinen sosiologia ja moderni maailma. Helsinki: WSOYpro. ISBN: 978-951-0-35263-2 (nid.). Teos löytyy myös e-kirjana.

Asteikolla 0 - 5

Opiskelun tarkempi aikataulu sekä verkkotenttipäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka aukeea 10.1.2018 klo 9. Opintojakson Moodleen voi kirjautua uutena opiskelijana 22.1.2018 asti.

Moodle-linkki sekä kurssiavain näkyvät jaksolle ilmoittautuneille opiskelijoille Kurssisivulta.

Luennot 3 h luentosalissa, luentotallenteita, monivalintatehtäviä, pieniä kirjallisia tehtäviä sekä verkkotentti, jossa suoritetaan kaikki luennot ja kirja. Luentosalissa tapahtuva luentokerta tallennetaan ja sen voi kuunnella myöhemmin verkossa.

Verkkotenttiohjeet

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opintojakso on osa sosiaalitieteiden opintokokonaisuutta I (15 op tai 25 op).