Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Opintojakson järjestää Helsingin työväenopisto.

Ilmoitattautuminen pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistojen KURSSIHAKU JA ILMOITTAUTUMINEN järjestelmästä Ilmonet.fi .

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii aloitusjaksoksi kaikille sosiaalitieteistä kiinnostuneille.

Opintojakson suoritettuaan osaat tarkastella sosiologiaa tieteenalana sekä olet tutustunut sosiologiseen ajattelutapaan, peruskäsitteisiin ja keskeisiin suuntauksiin. Opit tunnistamaan sosiologian peruskäsitteet ja lähestymistavat ja ymmärrät sen, miten niitä sovelletaan globaalin nykymaailman ilmiöiden tarkasteluun.

Opintojakso antaa yleiskatsauksen sosiologiaan tieteenalana ja ajattelutapana sekä esittelee sosiologian peruskäsitteet.

Opintojaksolla käsitellään joitakin keskeisiä sosiologian teorioita, jotka käsittelevät sosiaalista toimintaa, sosiaalista vuorovaikutusta ja sosiaalisia rakenteita, kuten luokkarakennetta ja modernisoitumista.

Kurssilla tutustutaan sosiaalisia ilmiöitä koskevaan tutkimukseen niin kulttuurista, muodista, kaupunkikulttuurista, sosiaalisista merkityksistä kuin perheestä ja muista läheissuhteista. Opintojaksolla avataan sosiologian näkökulmaa yhteiskunnallisesta kehityksestä ja analysoidaan myös aikalaisilmiöitä.

Aro, Jari, Jokivuori, Pertti (2010): Klassinen sosiologia ja moderni maailma. Helsinki: WSOYpro. ISBN: 978-951-0-35263-2 (nid.). Teos löytyy myös e-kirjana.

Asteikolla 0 - 5

Opintojakson järjestää Helsingin työväenopisto.

Tarkemmat tiedot löytyvät pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistojen KURSSIHAKU JA ILMOITTAUTUMINEN järjestelmästä Ilmonet.fi .

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu viimeistään silloin kun luennot alkavat. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla Avoimen yliopiston opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

Toteutus ja suoritustapa:
Luennot 21 h ja monivalintatenttejä

Luennoilla on läsnäolovelvollisuus (80%). Monivalintatenttejä on useampi ja voit suorittaa ne haluamaasi aikaan tietyn aikavälin puitteissa. Opettaja kertoo asiasta tarkemmin luennolla.

Opintojakso on osa sosiaalitieteiden opintokokonaisuutta I (15 op tai 25 op).