Kuva: Pixabay (CC0 Creative Commons)

Millaisista osista, rakenteista, päätöksistä ja näiden välisistä suhteista yhteiskunta rakentuu? Verkkokurssi alkaa 11.3.!

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Huom! Helsingin yliopiston koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijat (EI koske sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijoita). Avoin yliopisto järjestää opetusta läsnä oleville koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijoille (POISLUKIEN sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijat). Opetus on maksutonta ja kiintiö on 60 paikkaa. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston kurssisivun kautta kohdasta Ilmoittaudu (ei WebOodissa). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso soveltuu niille, jotka haluavat kehittää ymmärrystään yhteiskunnasta kokonaisuutena, hahmottaa syy-seuraussuhteita ja oppia, kuinka yhteiskuntapolitiikan tieteenalan keskeiset käsitteet kytkeytyvät ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun ja soveltuvat suomalaisen politiikan tulkitsemiseen.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa

  • kuvata yhteiskuntapolitiikan osa-alueet ja sosiaalipolitiikan peruskäsitteet
  • jäsentää hyvinvointivaltioiden toimintaa
  • tunnistaa sosiaalipolitiikan keskeisimpiä järjestelmiä ja niiden tavoitteita
  • soveltaa käsitteistöä politiikan tulkitsemiseen.

Opintojakso antaa yleiskatsauksen sosiaalipolitiikan ja yhteiskuntapolitiikan tieteenaloihin ja niiden peruskäsitteisiin ja keskeisiin suuntauksiin. Opintojaksolla käsitellään hyvinvointivaltion toimintaa sekä erilaisten politiikkasektoreiden toimintaa käsitteellisesti ja historian kautta esimerkiksi eläkepolitiikkaa ja perhepolitiikkaa tarkastellen.

Asteikolla 0 - 5

Opintojakso ajoittuu 11.3.-12.4.2019 väliselle ajalle. Sen suoritukseen kuuluu seitsemän luentotallennetta ja essee. Essee palautetaan 26.4.2019 mennessä. Tarkemmat tiedot esseestä ilmoitetaan Moodlessa.

Opintojaksolla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu opintojakson alkaessa 11.3.2019.

Linkin ja kurssiavaimen Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso on osa Sosiaalitieteiden opintokokonaisuutta I (15 tai 25 op).