Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja. Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso soveltuu niille, jotka haluavat kehittää ymmärrystään yhteiskunnasta kokonaisuutena, hahmottaa syy-seuraussuhteita ja oppia, kuinka yhteiskuntapolitiikan tieteenalan keskeiset käsitteet kytkeytyvät ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun ja soveltuvat suomalaisen politiikan tulkitsemiseen.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa

  • kuvata yhteiskuntapolitiikan osa-alueet ja sosiaalipolitiikan peruskäsitteet
  • jäsentää hyvinvointivaltioiden toimintaa
  • tunnistaa sosiaalipolitiikan keskeisimpiä järjestelmiä ja niiden tavoitteita
  • soveltaa käsitteistöä politiikan tulkitsemiseen.

Opintojakso antaa yleiskatsauksen sosiaalipolitiikan ja yhteiskuntapolitiikan tieteenaloihin ja niiden peruskäsitteisiin ja keskeisiin suuntauksiin. Opintojaksolla käsitellään hyvinvointivaltion toimintaa sekä erilaisten politiikkasektoreiden toimintaa käsitteellisesti ja historian kautta esimerkiksi eläkepolitiikkaa ja perhepolitiikkaa tarkastellen.

Asteikolla 0 - 5

Opintojakso ajoittuu 4.5.-14.6.20 väliselle ajalle. Kurssin suoritukseen kuuluu seitsemän luentotallennetta ja essee. Essee palautetaan 14.6.2020 mennessä. Tarkemmat tiedot esseestä ilmoitetaan Moodlessa.

Opintojaksolla on käytössä verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu jakson alkaessa 4.5.20.

Linkin ja kurssiavaimen Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso on osa Sosiaalitieteiden opintokokonaisuutta I (15 tai 25 op).