Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

AYSOSK-104/SOSK-104 Sosiaaliset maailmat

Opintojakson suoritettuasi ymmärrät, mitä yhteiskunnallisilla rakenteilla tarkoitetaan, miten ne muodostuvat ja mikä on niiden suhde yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen. Saavutat monipuoliset tiedot yhteiskunnallisten rakenteiden vaikutuksista, yhteiskunnallisten ilmiöiden rakenteistumisesta sekä yhteiskunnallisen eriarvoisuuden muodostumis- ja säilymistavoista.

Opintojaksolla perehdytään yhteiskunnallisten rakenteiden muodostumistapoihin ja vaikutuksiin sekä rakenteiden ja yhteiskunnallisen eriarvoisuuden väliseen suhteeseen. Yhteiskunnallisia rakenteita ja niihin liittyvää eriarvoisuutta tarkastellaan monipuolisesti eri näkökulmista ja erityyppisten tutkimusten kautta.

- Atkinson, Will (2015) Class. Polity Press, Cambridge.

- Therborn, Göran (2014) Eriarvoisuus tappaa. Vastapaino, Tampere.

- Current Sociology. 2016, Vol. 64, (2) ss. 159-331. Dynamics of inequalities in a global perspective. (Monograph issue)

Vaatii kirjautumisen yliopiston käyttäjätunnuksella.
Lehden artikkeleista vain viidestä voi tulla kysymyksiä. Kysymyksiä voi tulla artikkeleista, joiden tekijöiden sukunimet ovat:
Treitler & Boatca (eli Johdanto); Anthias; Bashi Treitler; Boatca & Roth sekä Pande.
Lehden muista artikkeleista ei siis ole laadittu kysymyksiä.

Asteikolla 0 - 5

Examinarium-tentti tulee suorittaa aikavälillä 2.5.-31.8.2018. Jakson opinto-oikeuteen kuuluu 3 tenttikertaa.

Opettaja ei arvioi tenttejä läpi kesän vaan hänellä on 3 tarkastuspistettä, johon mennessä palautetut tentit hän arvioi.

Päivämäärät ovat:
15.6.2018
31.7.2018
31.8.2018

Examinarium (ns. tenttiakvaario) on tila, jossa opiskelija voi käydä tenttimässä haluamanaan ajankohtana tentin, jonka opettaja on etukäteen tehnyt tenttijärjestelmään. Tenttitilassa on tietokoneita tenttikysymyksiin vastaamiseen ja tallentava tenttivalvonta.

Yliopistonlehtori, dos. Maaria Linko on tehnyt tentin lukuun tukevaa materiaalia opintojakson Moodleen. Moodlen Foorumilla voit kysyä myös jakson tentaattorilta VTT Mikko Virtaselta tenttiin liittyvistä asioista.

Linkin Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opiskelijan tenttiprosessi Examinariumissa:

1. Ilmoittaudu ensin Avoimen yliopiston järjestämälle kurssille opinto-ohjelmassa olevan Ilmoittaudu-painikkeen kautta. HUOM! Myös yliopiston perustutkinto-opiskelijat.

2. Varaa tenttiaika ja -paikka Examinariumista
Huom! Tenttiajan ja -paikan varaaminen on mahdollista vasta seuraavana päivänä kurssille ilmoittautumisesta. Huom! Kesällä Examinarium-tenttitilojen aukioloaikoja on lyhennetty.

Jos tarvitset erityisjärjestelyjä tentiin niin ilmoita asiasta yhteydenottolomakkeella avoimen yliopiston koulutusasiantuntijalle heti jaksolle ilmoittautumisen jälkeen. Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi.