Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Huom! Helsingin yliopiston koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijat (EI koske sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijoita). Avoin yliopisto järjestää tämän jakson opetuksen läsnä oleville koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijoille (POISLUKIEN sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijat). Opetus on maksutonta ja kiintiö tutkinto-opiskelijoille on 60 paikkaa. Opintojaksolle ilmoittaudutaan ylhäällä olevasta Ilmoittaudu –painikkeesta (ei WebOodissa).

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

AYSOSK-104/SOSK-104 Sosiaaliset maailmat

Opintojakson suoritettuasi ymmärrät, mitä yhteiskunnallisilla rakenteilla tarkoitetaan, miten ne muodostuvat ja mikä on niiden suhde yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen. Saavutat monipuoliset tiedot yhteiskunnallisten rakenteiden vaikutuksista, yhteiskunnallisten ilmiöiden rakenteistumisesta sekä yhteiskunnallisen eriarvoisuuden muodostumis- ja säilymistavoista.

Opintojaksolla perehdytään yhteiskunnallisten rakenteiden muodostumistapoihin ja vaikutuksiin sekä rakenteiden ja yhteiskunnallisen eriarvoisuuden väliseen suhteeseen. Yhteiskunnallisia rakenteita ja niihin liittyvää eriarvoisuutta tarkastellaan monipuolisesti eri näkökulmista ja erityyppisten tutkimusten kautta.

HUOM! Listaa päivitetty 14.12.2018.

Atkinson, Will (2015) Class. Polity Press, Cambridge.

Therborn, Göran (2014) Eriarvoisuus tappaa. Vastapaino, Tampere.

Current Sociology. 2016, Vol. 64, (2) s. 159-227 ja 244–258. Dynamics of inequalities in a global perspective. (Monograph issue) (Artikkeleiden lukeminen vaatii kirjautumisen yliopiston käyttäjätunnuksella.)

Asteikolla 0 - 5

Jakson ensisijainen suoritustapa on verkkokurssi, joka järjestetään syksyllä 2018.

Examinarium-tentti tulee suorittaa aikavälillä 18.3.-17.4.2018. Jakson opinto-oikeuteen kuuluu 3 tenttikertaa.

Examinarium on tila, jossa voit käydä tenttimässä haluamanasi ajankohtana tentin, jonka opettaja on etukäteen tehnyt tenttijärjestelmään. Tenttitilassa on tietokoneita tenttikysymyksiin vastaamiseen ja tallentava tenttivalvonta.

1. Ilmoittaudu ensin Avoimen yliopiston järjestämälle kurssille opinto-ohjelmassa olevan Ilmoittaudu-painikkeen kautta.
HUOM! Myös yliopiston perustutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat tätä kautta (ei WebOodin kautta).

2. Varaa tenttiaika ja -paikka Examinariumista
HUOM! Tenttiajan ja -paikan varaaminen on mahdollista vasta seuraavana päivänä kurssille ilmoittautumisesta.HUOM! Tenttiajan voi varata korkeintaan 6 viikon päähän.

Examinarium-ohjeet opiskelijalle

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.