Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikka
Ti 15.1.2019
16:30 - 19:45
Ti 22.1.2019
16:30 - 19:45
Ti 29.1.2019
16:30 - 19:45
Ti 5.2.2019
16:30 - 19:45
Ti 12.2.2019
16:30 - 19:45

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Huom! Helsingin yliopiston koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijat (EI koske sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijoita). Avoin yliopisto järjestää opetusta läsnä oleville koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijoille (POISLUKIEN sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijat). Opetus on maksutonta ja kiintiö on 60 paikkaa. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston kurssisivun kautta kohdasta Ilmoittaudu (ei WebOodissa). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kriminologian kurssi sopii kaikille rikollisuuteen liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille sekä erityisesti niille, jotka suunnittelevat uraa tai jo työskentelevät rikosseuraamuksiin, turvallisuuteen, syrjäytymiseen tai lapsiin ja nuoriin liittyvien kysymysten parissa.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee perustiedot kriminologian tieteenalaidentiteetistä, historiasta, tutkimuskohteista ja kysymyksenasetteluista, koskien sekä rikoskäyttäytymisen että sosiaalisen kontrollin tutkimusta. Opiskelija tietää kriminologisen tutkimuksen aineistoperustan ja alan metodologiset erityispiirteet. Hän ymmärtää keskeisten kriminologisten teorioiden peruspiirteet.

Jaksolla kuvataan kriminologian tutkimuskohteet, kysymyksenasettelut, historia, aineistoperusta, metodologiset erityispiirteet (erityisesti kokonaisrikollisuuden mittaaminen ja rekisteritutkimus), rikollisuuden rakenne ja kehitys, rikollisuutta selittävät teoriat, sosiaalisen kontrollin tutkimuksen kenttä ja peruskäsitteet, kriminologiset aikakausiteoriat, kriminaalipolitiikka, kriminologinen arviointitutkimus sekä kriminologian erityisaloja

Kivivuori ym. (2018): Kriminologia.

Asteikolla 0 - 5

Luennot 20 h, itsenäinen oppimistehtävä ja tentti. Kurssin suorittaminen edellyttää säännöllistä osallistumista opetukseen.

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu jakson alkaessa 15.1.19.

Linkin ja kurssiavaimen Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Tenttipäivät:

la 23.2.19 klo 9-11
ke 27.3.19 klo 17-19

Muista ilmoittautua tenttiin viimeistäään 10 päivää ennen tenttiä. Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainitut tenttipäivät.

Tenttiohjeet

Tenttipaikat

Käytännön ohjeita opiskeluun

Jos sinulla on tenttiin liittyviä erityisjärjestelytarpeita, ilmoita siitä osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi viimeistään 14 päivää ennen tenttiä. Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta.

AYSOSK-206 Kriminologian-opintojakso on valinnainen AYSOSK-207 Väestötieteen johdanto -jakson kanssa Sosiaalitieteiden opintokokonaisuuksissa I ja II (AYSOSK-501 ja AYSOSK-502).