Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Huom! Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat (ei koske sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijoita). Avoin yliopisto järjestää opetusta läsnä oleville muiden kuin sosiaalitieteiden koulutusohjelman perustutkinto-opiskelijoille. Opetus on maksutonta ja kiintiö on 60 paikkaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston kurssisivun kautta (ei WebOodissa).

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kriminologian kurssi sopii kaikille rikollisuuteen liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille sekä erityisesti niille, jotka suunnittelevat uraa tai jo työskentelevät rikosseuraamuksiin, turvallisuuteen, syrjäytymiseen tai lapsiin ja nuoriin liittyvien kysymysten parissa.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee perustiedot kriminologian tutkimuskohteista ja kysymyksenasetteluista, koskien sekä rikoskäyttäytymisen että sosiaalisen kontrollin tutkimusta. Opiskelija tietää kriminologisen tutkimuksen aineistoperustan ja alan metodologiset erityispiirteet. Hän ymmärtää keskeisten kriminologisten teorioiden peruspiirteet.

Jaksolla käsitellään kriminologian keskeiset tutkimuskohteet, rikollisuuden rakenne ja kehitys, rikollisuutta selittävät teoriat, oikeustaju ja sen rakentuminen, rikollisuuden uudet muodot, sekä rikollisuuden äärimuodot.

Kivivuori, J. & Aaltonen, M. & Näsi, M. & Suonpää, K. & Danielsson, P. (2018): Kriminologia. Rikollisuus ja kontrolli muuttuvassa yhteiskunnassa. Helsinki, Gaudeamus.

Asteikolla 0-5.

Verkkokurssi ajoituu aikavälille 27.10.20-16.1.21. Kurssin suoritukseen kuuluu verkkoluennot, oppimistehtävä ja kotitentti. Verkkoluennot pidetään tiistaina 27.10, 3.11., 10.11., 17.11., 24.11. ja torstaina 29.10, 5.11., 12.11., 19.11. ja 26.11.20 klo 16.30-18 Zoom-alustan kautta. Kotitentti suoritetaan pe-la 27.-28.11.20 ja uusinta pe-la 15.-16.1.21. Kotitenttissä on rajattu vastausaika 1,5 tuntia, joka käynnistuu kun tentti aloitetaan. Tarkemmat tiedot kurssista ilmoitetaan Moodlessa. Moodle aukeaa 26.10.20.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Jos sinulla on tenttiin liittyviä erityisjärjestelytarpeita, ilmoita siitä heti opintojaksolle ilmoittautumisen jälkeen. Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi.

Opintojakso on osa Sosiaalitieteiden aineopintoja 35 op ja osa Kriminologian 15 op -kokonaisuutta.