Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Sopii kaikille lapsuuden tutkimuksesta kiinnostuneille.

Opiskelija osaa tarkastella ja arvioida niin tieteessä kuin nyky-yhteiskunnassa lapsiin ja lapsuuteen liittyviä teemoja. Opiskelija oppii tarkastelemaan lapsuutta sosiaalitieteellisten kysymysten kautta huomioiden intersektionaalisuutta, esimerkiksi sukupuolta, etnisyyttä ja luokkaa.

Opintojaksolla käydään läpi lapsuudentutkimuksen perusteita, tutkimusetiikkaa sekä viimeaikaisia suuntauksia ja kysymyksenasetteluja.

Ilmoitetaan kurssin alussa.

Asteikolla 0 - 5

Suoritustapa: Ennakkotehtävä, verkkoluennot, tehtävä, vertaisarviointi. Luennoista tehdään myös tallenteet ja ne ovat kuunneltavissa luentoa seuraavana päivänä tietokoneen verkkoyhteyden kautta. Huom. Ennakkotehtävä palautetaan Moodleen 11.5.20 mennessä.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle. Huom. Moodle avautuu 4.5.20.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Toteutus:
Ennakkotehtävän palautus 11.5.20
Verkkoluennot: ma 18.5., ti 19.5., ti 26.5., to 28.5. ja ti 2.6.20 klo 17-19
Henkilökohtaisen loppuraportin palautus vertaisarviointiin 15.6.20
Vertaisarviointi: 17.6.-30.6.20
Henkilökohtaisen loppuraportin palautus 13.7.20
Loppuluento ma 10.8.20 klo 17-19