Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Viimeinen tentti (22.4.) peruttu koronavirustilanteen takia. Korvaava suoritus ovat verkkotehtävät. Lisätietoa kurssikuvauksessa.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Ilmoittaudu viimeistään 10 vuorokautta ennen valitsemaasi tenttiajankohtaa. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä tenttipäivä sekä ilmoita tentittävä kirjallisuus.

Huom! Helsingin yliopiston koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijat (EI koske sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijoita). Avoin yliopisto järjestää tämän jakson opetuksen läsnä oleville koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijoille (POISLUKIEN sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijat). Opetus on maksutonta ja kiintiö tutkinto-opiskelijoille on 20 paikkaa. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston kurssisivun kautta kohdasta Ilmoittaudu (ei WebOodissa).

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

AYSOSK-104/SOSK-104 Sosiaaliset maailmat

Opintojakson suoritettuasi tunnet keskeiset, sosiologialle ominaiset kysymyksenasettelut ja lähestymistavat. Ymmärrät, miten yhteiskunnallisia ilmiöitä jäsennetään sosiologisesti ja osaat tarkastella sosiologisia tutkimuksia suhteessa eri teoriaperinteisiin ja niille ominaisiin lähestymistapoihin. Harjaannut myös alkuperäistutkimusten lukemisessa ja niiden sisällöstä viestimisessä.

Opintojaksolla perehdytään sosiologialle ominaisiin kysymyksenasetteluihin ja lähestymistapoihin esimerkkitutkimusten kautta.

Collins, Randall (1994). Four Sociological Traditions. New York: Oxford University Press.
JA
Swedberg, Richard (2014). The Art of Social Theory. Princeton, NJ: Princeton University Press.

Asteikolla 0 - 5

Huom! Koronavirustilanteen takia viimeistä tenttikertaa (22.4.) ei järjestetä. Korvaava suoritustapa ovat kirjoitustehtävät, jotka palautetaan Moodleen. Tehtäviä on yhteensä kuusi (6), kolme kummastakin tenttiteoksesta. Kaikki tehtävät on palautettava Moodleen 30.4.2020 mennessä.

Tenttipäivät:

ke 9.10.2019 klo 17-21
la 16.11.2019 klo 9-13
la 25.1.2020 klo 9-13
ke 22.4.2020 klo 17-21 HUOM! TENTTIKERTA PERUTTU! ks. yllä

Muista ilmoittautua tenttiin viimeistään 10 vrk ennen tenttipäivää.

Opintomaksuun sisältyy opinto-ohjelmassa mainituista neljästä tenttipäivästä kolme (3 kpl).

Tenttiohjeet
Tenttipaikat
Käytännön ohjeita opiskeluun

Opintojakso on sosiologian opintosuuntakohtaisia opintoja (yksittäinen opintojakso, ei kuulu kokonaisuuteen).