Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Ilmoittaudu viimeistään 10 vuorokautta ennen valitsemaasi tenttiajankohtaa. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä tenttipäivä sekä ilmoita tentittävä kirjallisuus.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

AYSOSK-104/SOSK-104 Sosiaaliset maailmat

Opintojakson suoritettuasi tunnet keskeiset, sosiologialle ominaiset kysymyksenasettelut ja lähestymistavat. Ymmärrät, miten yhteiskunnallisia ilmiöitä jäsennetään sosiologisesti ja osaat tarkastella sosiologisia tutkimuksia suhteessa eri teoriaperinteisiin ja niille ominaisiin lähestymistapoihin. Harjaannut myös alkuperäistutkimusten lukemisessa ja niiden sisällöstä viestimisessä.

Opintojaksolla perehdytään sosiologialle ominaisiin kysymyksenasetteluihin ja lähestymistapoihin esimerkkitutkimusten kautta.

Collins, Randall (1994). Four Sociological Traditions. New York: Oxford University Press.
JA
Swedberg, Richard (2014). The Art of Social Theory. Princeton, NJ: Princeton University Press.

Asteikolla 0 - 5

Huom! Suoritustapaa on päivitetty 15.4.2020. Koronavirustilanteen takia lähitentit on peruttu ja kurssin korvaava suoritustapa ovat verkkotehtävät Moodlessa.

Suoritustapa: Kirjoitustehtävät verkossa.

Kirjoitustehtäviä tehdään 6 kpl, kolme kummastakin teoksesta (ks. oppimateriaali ja kirjallisuus). Yhden kirjoitustehtävän pituus on 1 000 sanaa. Tarkempi ohjeistus jakson Moodle-sivuilla. Moodle avautuu viimeistään 4.5.2020.

Opettaja ei arvioi tehtäviä läpi kesän vaan hänellä on 3 tarkastuspistettä, johon mennessä palautetut tehtävät hän arvioi.

Päivämäärät ovat:
13.6.2020
31.7.2020
31.8.2020

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opintojakso on sosiologian opintosuuntakohtaisia opintoja (yksittäinen opintojakso, ei kuulu kokonaisuuteen).

Edeltävät opinnot tai edeltävä osaaminen

AYSOSK-104/SOSK-104 Sosiaaliset maailmat