Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Huom! Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat (EI koske sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijoita). Avoin yliopisto järjestää opetusta läsnä oleville muiden kuin sosiaalitieteiden koulutusohjelman perustutkinto-opiskelijoille. Opetus on maksutonta ja kiintiö on 20 paikkaa. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston kurssisivun kautta kohdasta Ilmoittaudu (ei WebOodissa).

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Muiden kuin sosiaalitieteiden koulutusohjelman perustutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen alkaa 13.8. klo 10.00.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Suositeltavat edeltävät opintojaksot: AYSOSK-104/SOSK-104 Sosiaaliset maailmat -johdatus sosiologiaan

Opintojakson suoritettuasi tunnet keskeiset, sosiologialle ominaiset kysymyksenasettelut ja lähestymistavat. Ymmärrät, miten yhteiskunnallisia ilmiöitä jäsennetään sosiologisesti ja osaat tarkastella sosiologisia tutkimuksia suhteessa eri teoriaperinteisiin ja niille ominaisiin lähestymistapoihin. Harjaannut myös alkuperäistutkimusten lukemisessa ja niiden sisällöstä viestimisessä.

Opintojaksolla perehdytään sosiologialle ominaisiin kysymyksenasetteluihin ja lähestymistapoihin esimerkkitutkimusten kautta.

Collins, Randall (1994). Four Sociological Traditions. New York: Oxford University Press.
JA
Inglis, David with Thorpe, Christopher (2012). An Invitation to Social Theory. Cambridge: Polity Press.

Asteikolla 0 - 5

Suoritustapa: Kirjoitustehtävät verkossa.

Kirjoitustehtäviä tehdään 6 kpl, kolme kummastakin teoksesta (ks. oppimateriaali ja kirjallisuus). Yhden kirjoitustehtävän pituus on 1 000 sanaa. Tarkempi ohjeistus jakson Moodle-sivuilla. Moodle avautuu viimeistään 31.8.2020. Jakson Moodle-sivulle kirjautuminen päättyy 4.12., jonka jälkeen kirjautuminen ei ole enää mahdollista.

Opettaja ei arvioi tehtäviä läpi syksyn vaan hänellä on 3 tarkastuspistettä, johon mennessä palautetut tehtävät hän arvioi.

Päivämäärät ovat:
9.10.2020
20.11.2020
18.12.2020

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Opintojakso on valinnaninen osa sosiaalitieteiden aineopintoja, 35 op -opintokokonaisuutta.

Edeltävät opinnot tai edeltävä osaaminen

AYSOSK-104/SOSK-104 Sosiaaliset maailmat - johdatus sosiologiaan