Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy Ilmoittaudu-painikkeesta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Sosiaalitieteiden opintokokonaisuus I: AYSOSK-105 Yhteiskuntapolitiikan kysymyksiä 5 op

Opintojakson suoritettuasi sinulla on käsitys yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta ja eroista liittyen erityisesti yhteiskuntaluokkiin, työmarkkinoihin ja terveyteen. Hallitset tieteellisen kirjoittamisen ja esseen tekemisen perusteet. Lisäksi harjoittelet tieteellistä opponointia ja itsenäistä tiedonhakua.

Yhteiskunnallisten erojen ja eriarvoisuuden teemat, joihin tutustutaan kirjallisuuden ja muun opetusmateriaalin avulla, osallistumalla verkkoseminaariin ja kirjoittamalla tieteellinen essee.

  • Laaksonen, Mikko & Silventoinen, Karri (toim.) (2011). Sosiaaliepidemiologia. Väestön terveyserot ja terveyteen vaikuttavat sosiaaliset tekijät. Helsinki: Gaudeamus.
  • Atkinson, Anthony B (2015). Inequality: What can be done? Harvard: Harvard University Press.
  • Mullainathan, S. & Sharif, E. (2013). Scarcity: Why having too little means so much. NY, Times Books.

Asteikolla 0-5.

Verkkokurssi ajoituu 18.9-5.11.17 väliselle ajalle. Kurssiin kuuluu kirjallisuusseminaari, joka pidetään verkossa. Seminaarin yhteydessä kirjoitetaan tieteellinen essee ja opponoidaan toisen opiskelijan essee ja osallistutaan kaikkien opiskelijoiden töiden keskusteluun.

Opintojaksolla on käytössä oppimisympäristö Moodle, joka avautuu jakson alkaessa.

Linkin ja kurssiavaimen oman opintojaksosi Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Opintojakso on osa sosiaalitieteiden koulutusohjelmaan kuuluvia yhteiskuntapolitiikan opintosuuntakohtaisia opintoja.