Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Suoritustapaan on tullut muutos. Examinarium tentti on muutettu verkkotentiksi.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Huom! Helsingin yliopiston koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijat (EI koske sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijoita). Avoin yliopisto järjestää opetusta läsnä oleville koulutusohjelmien perustutkinto-opiskelijoille (POISLUKIEN sosiaalitieteiden koulutusohjelman opiskelijat). Opetus on maksutonta ja kiintiö on 20 paikkaa. Opintojaksolle ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston kurssisivun kautta kohdasta Ilmoittaudu (ei WebOodissa). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Sosiaalitieteiden opintokokonaisuus I: AYSOSK-105 Yhteiskuntapolitiikan kysymyksiä 5 op

Opintojakson suoritettuasi sinulla on käsitys yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta ja eroista liittyen erityisesti yhteiskuntaluokkiin, työmarkkinoihin ja terveyteen. Hallitset tieteellisen kirjoittamisen ja esseen tekemisen perusteet. Lisäksi harjoittelet tieteellistä opponointia ja itsenäistä tiedonhakua.

Yhteiskunnallisten erojen ja eriarvoisuuden teemat, joihin tutustutaan kirjallisuuden ja muun opetusmateriaalin avulla, osallistumalla verkkoseminaariin ja kirjoittamalla tieteellinen essee.

  • Laaksonen, Mikko & Silventoinen, Karri (toim.) (2011). Sosiaaliepidemiologia. Väestön terveyserot ja terveyteen vaikuttavat sosiaaliset tekijät. Helsinki: Gaudeamus.
  • Atkinson, Anthony B (2015). Inequality: What can be done? Harvard: Harvard University Press.
  • Mullainathan, S. & Sharif, E. (2013). Scarcity: Why having too little means so much. NY, Times Books.

Asteikolla 0-5.

Opintojakson suoritustapaan on tullut muutos. Opintojakso suoritetaan verkkotentillä oppimisympäristö Moodlessa.

Verkkotentit:
ke 25.3.20 klo17-20
ti 14.4.20 klo 17-20
ke 29.4.20 klo 17-20

Tentit tarkastaa Riikka Perälä

Tentteihin ei tarvitse ilmoittautua.

Lisätietoa verkkotenteistä

Moodle aukeaa ti 24.3.20. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella opintojaksolle ilmoittautumista seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Jos tarvitset erityisjärjestelyjä tenttiin, ilmoita asiasta heti opintojaksolle ilmoittautumisen jälkeen. Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi.

Opintojakso on osa sosiaalitieteiden koulutusohjelmaan kuuluvia yhteiskuntapolitiikan opintosuuntakohtaisia opintoja.