Kuva: Pixabay

Tällä opintojaksolla perehdyt tietojenkäsittelytieteen perusteisiin.

Kurssilla johdatellaan tietojenkäsittelyn kehittymiseen historiaan, sekä tietotekniikan ammattilaisten eettisiin ohjeistoihin ja työhön liittyvään juridiikkaan. Kurssilla käsitellään myös alan keskeistä terminologiaa ja ajankohtaisia teemoja, kuten tekoälyä ja tietoturvaa.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa Lisätietoja

Opintojaksolla on maksuton kiintiö Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen kurssi, suoritetaan opintojen alkupuolella. Sopiii kaikille tietojenkäsittelytieteestä kiinnostuneille. Opintojakso voidaan suorittaa monimuoto-opetuksena, lähiopetuksena, itseopiskelukurssina tai verkkokurssina.

Ei edeltäviä yliopisto-opintoja. Kurssilaisilta ei edellytetä tietojenkäsittelytieteen muiden kurssien aiempaa suorittamista, mutta alan englanninkielistä tekstiä on syytä osata lukea.

Kurssin suoritettuasi sinulla on yleiskuva tietojenkäsittelytieteestä, mukaan lukien perustietoa alan etiikasta ja immateriaalioikeudesta. Opit hakemaan tieteellistä kirjallisuutta ja lukemaan tieteellistä kirjallisuutta englanniksi sekä osaat kirjoittaa alan asiatekstiä.

Tietojenkäsittelytieteen perusperiaatteet Peter Denningin jaottelun mukaisesti. Alan keskeistä terminologiaa ja ajankohtaisia teemoja tietojenkäsittelytieteessä, kuten tekoäly. Alan etiikkaa ja immateriaalioikeutta.

Verkkomateriaali

Omatoiminen tiedonhaku on kurssilla keskeisessä asemassa.

Verkkokurssi oppimisympäristö Moodlessa. Moodle avautuu 1.10.2018.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Jakson suorittamisen Moodlessa voi aloittaa joustavasti 1.10.2018 - 1.3.2019.

Kurssi suoritetaan opiskelijakohtaisilla esseillä (tai tehtävästä riippuen muilla kirjallisilla töillä) ja nopeasti puhelimitse hoituvalla suullisella loppukuulustelulla. Esseisiin liittyy lyhyitä itsereflektioita ja vertaisarviointeja. Arvosanaan vaikuttavia pisteitä on tarjolla myös pienestä verkossa suoritettavasta ja vapaaehtoisesta pikatentistä, joka sisältää monivalintoja ja vastaavia tehtäviä.
Perinteistä kirjallista tenttiä kurssilla ei ole. Suoritusaikataulu on muuten vapaa, mutta kaiken on oltava valmiina 20.5.19 mennessä. Ensimmäinen essee tulee palauttaa viimeistään kuukauden kuluessa kurssin aloittamisesta.

Opintojen tukena on tuutori.

Jakso on yhteisopetusta. Avoin yliopisto järjestää opetuksen johon tutkinto-opiskelijat voivat osallistua.

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen (25 op) kokonaisuutta.