Kuva: Pixabay

Tällä opintojaksolla perehdyt tietojenkäsittelytieteen perusteisiin.

Kurssilla johdatellaan tietojenkäsittelyn kehittymiseen historiaan, sekä tietotekniikan ammattilaisten eettisiin ohjeistoihin ja työhön liittyvään juridiikkaan. Kurssilla käsitellään myös alan keskeistä terminologiaa ja ajankohtaisia teemoja, kuten tekoälyä ja tietoturvaa.

Tämä kurssimuoto sopii sinulle, jos haluat suorittaa kurssin täysin etänä ja ilman opintopiirityöskentelyä. Kurssi on mahdollista suorittaa myös monimuotokurssina, jolla opinnot koostuvat lähi- ja etäopiskelusta opettajan ja tuutorin tukemana.

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa Lisätietoja

Opintojaksolla on maksuton kiintiö Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen kurssi, suoritetaan opintojen alkupuolella. Sopiii kaikille tietojenkäsittelytieteestä kiinnostuneille. Opintojakso voidaan suorittaa monimuoto-opetuksena, lähiopetuksena, itseopiskelukurssina tai verkkokurssina.

Ei edeltäviä yliopisto-opintoja. Kurssilaisilta ei edellytetä tietojenkäsittelytieteen muiden kurssien aiempaa suorittamista, mutta alan englanninkielistä tekstiä on syytä osata lukea.

Kurssin suoritettuasi sinulla on yleiskuva tietojenkäsittelytieteestä, mukaan lukien perustietoa alan etiikasta ja immateriaalioikeudesta. Opit hakemaan tieteellistä kirjallisuutta ja lukemaan tieteellistä kirjallisuutta englanniksi sekä osaat kirjoittaa alan asiatekstiä.

Tietojenkäsittelytieteen perusperiaatteet Peter Denningin jaottelun mukaisesti. Alan keskeistä terminologiaa ja ajankohtaisia teemoja tietojenkäsittelytieteessä, kuten tekoäly. Alan etiikkaa ja immateriaalioikeutta.

Verkkomateriaali

Omatoiminen tiedonhaku on kurssilla keskeisessä asemassa.

Kurssi arvioidaan arvosana-asteikolla 0-5.

Verkkokurssi oppimisympäristö Moodlessa. Moodle avautuu 15.10.2019.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Jakson suorittamisen Moodlessa voi aloittaa joustavasti 15.10.2019 - 10.3.2020.

Kurssi suoritetaan opiskelijakohtaisilla esseillä (tai tehtävästä riippuen muilla kirjallisilla töillä) ja verkossa suoritettavalla pienellä tentillä, joka painaa arvostelussa selvästi esseitä vähemmän. Esseisiin liittyy lyhyitä itsereflektioita ja vertaisarviointeja. Suoritusaikataulu on muuten vapaa, mutta kaiken on oltava valmiina 10.5.2020 mennessä. Ensimmäinen essee tulee palauttaa viimeistään kuukauden kuluessa kurssin aloittamisesta eli siitä päivästä, kun Moodlen kurssialueelle ensimmäistä kertaa kirjaudutaan.

Opintojen tukena on tuutori.

Jakso on yhteisopetusta. Avoin yliopisto järjestää opetuksen johon tutkinto-opiskelijat voivat osallistua.

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen (25 op) kokonaisuutta.