Kuva: Pixabay

Tällä opintojaksolla perehdyt tietojenkäsittelytieteen perusteisiin.

Kurssilla johdatellaan tietojenkäsittelyn kehittymisen historiaan, sekä tietotekniikan ammattilaisten eettisiin ohjeistoihin ja työhön liittyvään juridiikkaan. Kurssilla käsitellään myös alan keskeistä terminologiaa ja ajankohtaisia teemoja, kuten tekoälyä ja tietoturvaa.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa. Lisätietoja.

Avoimen yliopiston kesäopetus on maksutonta ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Maksuttomuus ei koske mahdollista materiaalimaksua.

Ilmoittaudu kurssille tämän sivun yläosassa olevan Ilmoittaudu-painikkeen avulla. Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen kurssi, suoritetaan opintojen alkupuolella. Sopii kaikille tietojenkäsittelytieteestä kiinnostuneille. Opintojakso voidaan suorittaa monimuoto-opetuksena, lähiopetuksena, itseopiskelukurssina tai verkkokurssina.

Esitietovaatimukset: Ei edellytä edeltäviä yliopisto-opintoja. Kurssilaisilta ei edellytetä tietojenkäsittelytieteen muiden kurssien aiempaa suorittamista, mutta alan englanninkielistä tekstiä on syytä osata lukea.

Ei edeltäviä yliopisto-opintoja. Kurssilaisilta ei edellytetä tietojenkäsittelytieteen muiden kurssien aiempaa suorittamista, mutta alan englanninkielistä tekstiä on syytä osata lukea.

Kurssin suoritettuasi sinulla on yleiskuva tietojenkäsittelytieteestä, mukaan lukien perustietoa alan etiikasta ja immateriaalioikeudesta. Opit hakemaan tieteellistä kirjallisuutta ja lukemaan tieteellistä kirjallisuutta englanniksi sekä osaat kirjoittaa alan asiatekstiä.

  • Tietojenkäsittelytieteen perusperiaatteet Peter Denningin jaottelun mukaisesti.
  • Alan keskeistä terminologiaa ja ajankohtaisia teemoja tietojenkäsittelytieteessä, kuten tekoäly.
  • Alan etiikkaa ja immateriaalioikeutta.

Verkkomateriaali

Omatoiminen tiedonhaku on kurssilla keskeisessä asemassa.

Kurssi arvioidaan arvosana-asteikolla 0-5.

Verkkokurssi oppimisympäristö Moodlessa. Moodle avautuu 4.5.2020.

1. Ilmoittaudu kursille Ilmoittaudu-painikkeen avulla.
2. Aktivoi Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksesi. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.
3. Odota 24 tuntia.
4. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä.

Jakson suorittamisen Moodlessa voi aloittaa joustavasti 4.5.2020 - 31.5.2020.

Kurssi suoritetaan opiskelijakohtaisilla esseillä (tai tehtävästä riippuen muilla kirjallisilla töillä) ja verkossa suoritettavalla pienellä tentillä, joka painaa arvostelussa selvästi esseitä vähemmän. Esseisiin liittyy lyhyitä itsereflektioita ja vertaisarviointeja. Suoritusaikataulu on muuten vapaa, mutta kaiken on oltava valmiina 4.8.2020 mennessä. Ensimmäinen essee tulee palauttaa viimeistään kuukauden kuluessa kurssin aloittamisesta eli siitä päivästä, kun Moodlen kurssialueelle ensimmäistä kertaa kirjaudutaan.

Tällä itseopiskelukurssilla ei ole varsinaista opetusta. Opintojen tukena on tuutori. Opettaja Kai Korpimies on tavoitettavissa vain 15.6. saakka.

Jakso on yhteisopetusta. Avoin yliopisto järjestää opetuksen johon tutkinto-opiskelijat voivat osallistua.

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen (25 op) kokonaisuutta.