Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Aikataulu

Tästä osiosta löydät kurssin opetusaikataulun. Tarkista mahdolliset muut aikataulut kuvauksesta.

PäivämääräAikaOpetuspaikka
To 1.11.2018
17:15 - 19:45

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

75 euroa Lisätietoja

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Tämä harjoitusryhmä on tarkoitettu opiskelijoille, jotka suorittavat kurssin osallistumalla luennoille, mutta eivät harjoituksiin.

Kurssilla ei ole esitietovaatimuksia, ei edellytetä ennakkotietoja ohjelmoinnista.

Opintojaksolla perehdyt ohjelmoinnin keskeisiin periaatteisiin ja ajattelutapoihin. Kurssin sisältönä mm. algoritmit, ohjausrakenteet, aliohjelmat ja olio-ohjelmoinnin perusteet. Ohjelmointikielenä käytetään Javaa.

Voit suorittaa kurssin täysin verkossa niin mooc-kurssilla kuin monimuotokurssillakin. Monimuotokurssilla on kuitenkin myös aloitusluento, luentotallenteita, harjoitustapaamisia ja ohjausta ohjelmointiin. Monimuotokurssilla on opetusta kun taas mooc-kurssilla opiskellaan enemmän itsenäisesti. Verkkokurssi on monimuotokurssin harjoitusryhmä ilman harjoitustapaamisia.

Ohjelmoinnin perusteet jaksolla saat perustietoa mm. seuraavista sisältöalueista:
- Mikä on ohjelma?
- Mitä on ohjelmointi?
- Mikä on ohjelmointikieli?
- Mitä ovat ohjelmointikielen perusasiat?
- Miten ongelmanratkaisu saadaan esitettyä tietokoneella?

Kurssin jälkeen suoritetaan kurssi Ohjelmoinnin jatkokurssi (AYTKT10003).

Opettajan verkkomateriaali

Kurssi suoritetaan vaihtoehtoisesti joko pelkällä kurssitentillä tai kolmella välitentillä. Tentteihin liittyy myös arvosanaan vaikuttavia, automaattisesti tarkistettavia harjoitustehtäviä. Kurssi arvioidaan arvosana-asteikolla 0-5.

Luennot: 20 t (6*3h ja 1*2h) + kuulustelu.

Kurssilla on luentotallenteita, oppikirjamainen luentomoniste ja vapaaehtoisia harjoituksia, joiden tekemiseen saa apua opettajilta. Luentotallenteet ovat katsottavissa reaaliaikaisesti luentoaikoina, jolloin läpikäydyistä asioista on myös mahdollista keskustella opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa. Tallenteet ovat kuitenkin myös katsottavissa sen jälkeen itsenäisesti koko loppukurssin ajan.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 01.11.2018.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Kurssi suoritetaan vaihtoehtoisesti joko pelkällä kurssitentillä tai kolmella välitentillä. Tentteihin liittyy myös arvosanaan vaikuttavia, automaattisesti tarkistettavia harjoitustehtäviä. Kaikki nämä suoritetaan verkon välityksellä. Kurssilla on lisäksi suurehko määrä vapaaehtoisia ohjelmointitehtäviä, joiden suorittaminen tai suorittamatta jättäminen ei vaikuta arvosanaan mutta joiden tekemiseen on tarjolla myös opiskelijakohtaista opastusta ja joihin julkaistaan kurssin mittaan esimerkkivastauksia.

Opintopiirejäkin voidaan tarvittaessa muodostaa sellaisista kiinnostuneille. Käytettävissä on oppikirjamainen verkkomateriaali ja muuta kirjallisuutta ei tarvitse hankkia. Harjoitustilaisuuksiin tai luennoille ei ole pakko osallistua ja kurssi on kokonaisuudessaan suoritettavissa myös verkon välityksellä.

Luennot: to 1.11. – 29.11. ja ti 4.12. klo 17.15 – 19.45 sekä to 13.12.2018 klo 17.15 -18.45. Ensimmäinen luento to 1.11. järjestetään lähiopetuksena, paikka selviää Aikataulu-kohdasta. Muut luentotilaisuudet ovat verkossa (AC).

Verkkotenttipäivät:

ke 19.12.18 klo 17.00 - 20.00 (Huom! Päivä on muuttunut, päiv. 12.9.18)

la 19.1.2019 klo 9.00- 12.00

ma 25.2.2019 klo 17.00 -20.00

Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Huom! Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset tai sinulla on tenttiin liittyviä erityisjärjestelytarpeita (esim. lukivaikeus), ilmoita siitä yhteydenottolomakkeella viimeistään 14 päivää ennen tenttiä.

Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi.

Lisätietoa verkkotenteistä

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen (25 op) kokonaisuutta.