Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Kurssi on suoraa jatkoa kurssille Ohjelmoinnin perusteet, kts. https://courses.helsinki.fi/fi/aytkt10002/123877784

Kurssi toteutetaan verkkokurssina. Materiaalina käytetään kevään 2018 aikana rakentuvaa Ohjelmoinnin MOOCin kurssimateriaalia: https://materiaalit.github.io/ohjelmointi-18/ -- Ohjelmoinnin jatkokurssi kattaa materiaalin osat 8-14.

Toukokuussa on lisäksi Kumpulassa muutamia aikoja, jolloin tehtäviin tai kurssin järjestelmiin liittyen voi tulla kysymään paikan päälle apua.

Kurssilla on seitsemän osaa, joista jokaisessa on ohjelmointitehtäviä. Kurssin lopussa on myös koe.

Arvostelu:
- yli 75% jokaisen osan tehtäväpisteistä sekä yli 50% koepisteistä: 1
- yli 75% jokaisen osan tehtäväpisteistä sekä yli 60% koepisteistä: 2
- yli 75% jokaisen osan tehtäväpisteistä sekä yli 70% koepisteistä: 3
- yli 75% jokaisen osan tehtäväpisteistä sekä yli 80% koepisteistä: 4
- yli 90% jokaisen osan tehtäväpisteistä sekä yli 90% koepisteistä: 5

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Kurssi on maksuton. Lisätietoja.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille tietojenkäsittelytieteestä ja ohjelmoinnista kiinnostuneille. Avoin kaikkien Helsingin yliopiston koulutusohjelmien opiskelijoille.

Kurssin esitietovaatimuksena on ohjelmoinnin perusteiden tunteminen. Erityisesti Java-kieltä on jo osattava siinä laajuudessa kuin sitä opitaan kurssilla Ohjelmoinnin perusteet (AYTKT10002).

Kurssin suoritettuasi olet tutustunut mm. periytymiseen ja rajapintoihin, UML-luokkakaavioihin, testivetoisen ohjelmistokehityksen ideaan, poikkeusten käsittelyyn, tiedostoihin kirjoittamiseen ja niistä lukemiseen, graafisiin käyttöliittymiin, ikkunoihin piirtämiseen ja animointiin, kokoelmiin, hajautustauluihin, taulukoihin sekä hakuun ja järjestämiseen. Osaat myös soveltaa oppimaasi ohjelmoinnissa.

Voit suorittaa kurssin täysin verkossa niin mooc-kurssilla kuin monimuotokurssillakin. Monimuotokurssilla on kuitenkin myös luentotallenteita, harjoitustapaamisia ja ohjausta ohjelmointiin.

Opintojaksolla perehdytään Java-ohjelmointikieleen, joskin käsiteltävistä asioista voi olla hyötyä muidenkin kielten opiskelussa.

Koko kieltä ei opintojaksolla ole mahdollista opetella ja painopiste on kielen perusvälineiden käytössä. Ns. valmiit pakkaukset jäävät vähemmälle huomiolle. Tavoitteisiin kuuluu, että opintojakson hyvin suorittanut opiskelija osaa omatoimisesti ja itsenäisesti käyttää kielen alkuperäisdokumentaatiota

Ohjelmoinnin jatkokurssi alkaa 2.5.2018. Opintojaksolla on käytössä verkkomateriaali: Ohjelmoinnin MOOC-2018. Verkkomateriaalissa on tarvittaessa linkkejä lisämateriaaleihin. Verkkomateriaalista löytyy tietoa kurssin suorittamisesta, tehtävien suorittamisesta ja aikatauluista. Kurssilla on käytössä myös verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 2.5.2018.

Tuutorin ohjausta työskentelyyn seuraavina päivänä: ma 7.5., ma 14.5., pe 18.5. ja ma 21.5.2018 klo 15.00-18.30, paikka: Helsingin yliopiston Kumpulan kampus (Gustaf Hällströmin katu 2 B), Exactum: luokka B221

Lisäksi on saatavilla ohjausta verkko-oppimisympäristö Moodlessa. Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla opinto-ohjelmaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Verkkotentit järjestetään Moodlessa, josta löytyy myös tarkemmat ohjeet tentistä:

ke 20.6.2018
pe 20.7.2018
ma 20.8.2018
to 20.9.2018
ti 20.11.2018
su 20.1.2019

Tammikuussa 2019 alkaa uusi Ohjelmoinnin MOOC-kurssi (sisältää Ohjelmoinnin perusteet ja Ohjelmoinnin jatkokurssin), jonka jälkeen vuoden 2018 MOOCin tenttejä ei enää järjestetä. Tenteistä lisätietoa kurssin Moodlessa.

Lisätietoa verkkotenteistä

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen (25 op) kokonaisuutta.