Kuva: Pixabay

Ohjelmoinnin jatkokurssi on suoraa jatkoa kurssille Ohjelmoinnin perusteet. Aloita kurssin tekeminen kurssimateriaalin osasta 8.

Massive open online course (MOOC) on avoin verkkokurssi, jolla opiskelu on hyvin itsenäistä. Vertaistukea saa kurssin keskustelufoorumeilla muilta opiskelijoilta ja ohjaajilta. Kurssi on mahdollista suorittaa myös monimuotokurssina.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Materiaalit

Rekisteröinti

Huomioithan, että sinun tulee olla ilmoittautunut kurssille Avoimeen yliopistoon, jotta voit saada kurssista opintosuoritusmerkinnän. Suoritettuasi hyväksytysti kaikki kurssin osiot, opintosuorituksesi kirjataan Helsingin yliopiston Oodi-opintohallintojärjestelmään viimeistään 4–6 viikon kuluttua siitä, kun olet suorittanut opintojakson.

Saat helsinki.fi-sähköpostiisi tiedon, kun opintosuoritus on kirjattu WebOodiin. Tämän jälkeen voit tarvittaessa tilata opinnoistasi Helsingin yliopiston virallisen opintosuoritusotteen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Kurssi on maksuton. Voit opiskella sen itsenäisesti Mooc-oppimisympäristössä.

Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Jos haluat kurssista suoritusmerkinnän Helsingin yliopiston opintorekisteriin, sinun tulee ilmoittautua Avoimeen yliopiston opiskelijaksi. Tämä tapahtuu tämän opinto-ohjelman kohdasta Ilmoittautuminen. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Opintojakso sopii kaikille tietojenkäsittelytieteestä ja ohjelmoinnista kiinnostuneille. Avoin kaikkien Helsingin yliopiston koulutusohjelmien opiskelijoille.

Kurssin esitietovaatimuksena on ohjelmoinnin perusteiden tunteminen. Erityisesti Java-kieltä on jo osattava siinä laajuudessa kuin sitä opitaan kurssilla Ohjelmoinnin perusteet (AYTKT10002).

Kurssin suoritettuasi olet tutustunut mm. periytymiseen ja rajapintoihin, UML-luokkakaavioihin, testivetoisen ohjelmistokehityksen ideaan, poikkeusten käsittelyyn, tiedostoihin kirjoittamiseen ja niistä lukemiseen, graafisiin käyttöliittymiin, ikkunoihin piirtämiseen ja animointiin, kokoelmiin, hajautustauluihin, taulukoihin sekä hakuun ja järjestämiseen. Osaat myös soveltaa oppimaasi ohjelmoinnissa.

Voit suorittaa kurssin täysin verkossa niin mooc-kurssilla kuin monimuotokurssillakin. Monimuotokurssilla on kuitenkin myös luentotallenteita, harjoitustapaamisia ja ohjausta ohjelmointiin.

Opintojaksolla perehdytään Java-ohjelmointikieleen, joskin käsiteltävistä asioista voi olla hyötyä muidenkin kielten opiskelussa.

Koko kieltä ei opintojaksolla ole mahdollista opetella ja painopiste on kielen perusvälineiden käytössä. Ns. valmiit pakkaukset jäävät vähemmälle huomiolle. Tavoitteisiin kuuluu, että opintojakson hyvin suorittanut opiskelija osaa omatoimisesti ja itsenäisesti käyttää kielen alkuperäisdokumentaatiota

Kurssi arvioidaan asteikolla 0-5.

Kurssin voit suorittaa osana Tietojenkäsittelytieteen osaston DEFA-opintoja (Digital Education For All).

Kurssiin liittyvät kysymykset:

Kurssin opiskelu tapahtuu Mooc-oppimisympäristössä, josta löytyy materiaalit ja ohjeet kurssin suorittamiseksi.

Jos haluat osallistua Avoimen yliopiston järjestämään loppukokeeseen, tarvitset Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksen Moodlea varten. Kurssin Moodle avautuu 1.3.2019.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Ohjelmoinnin MOOC 2019 koostuu kahdesta kurssista Ohjelmoinnin perusteet 5 op ja Ohjelmoinnin jatkokurssi 5 op. Kurssin opiskelu tapahtuu Ohjelmoinnin Mooc 2019 oppimisympäristössä (https://ohjelmointi-19.mooc.fi/) , josta löytyy materiaalit ja ohjeet kurssin suorittamiseksi. Ohjelmoinnin jatkokurssi (5 op) suoritetaan Ohjelmoinnin perusteet –kurssin jälkeen ja kurssin voi suorittaa Aikataulutettuna tai Aikatauluttomana kurssina.

Kurssi julkaistaan kevään 2019 kaikille avoimen verkkokurssin tahtiin.

Jos suoritat kurssia Aikarajattuna, verkkotentit järjestetään seuraavasti:

- ti 7.5.2019 8-20
- la 8.6.2019 8-20
- la 29.6.2019 8-20

Jos suoritat kurssia Aikatauluttomana, verkkotentit järjestetään seuraavasti:

* ti 7.5.2019 (ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi)
* la 8.6.2019 (ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi)
* la 29.6.2019 (ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi)
* ti 20.8.2019 (ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi)
* la 28.9.2019 (ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi)
* la 16.11.2019 (ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi)
* la 4.1.2020 (ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi)

Valitsemaasi verkkotenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua! Lisää kurssin tenttikäytännöistä Ohjelmoinnin MOOC-sivulla.

Huom! Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset tai sinulla on tenttiin liittyviä erityisjärjestelytarpeita (esim. lukivaikeus), ilmoita siitä yhteydenottolomakkeella viimeistään 14 päivää ennen tenttiä.

Toimita samalla erityisjärjestelyjä varten kopio lääkärintodistuksesta tai erityisopettajan, psykologin tai puheterapeutin lausunnosta osoitteeseen: specialneeds@helsinki.fi.

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen (25 op) kokonaisuutta.