Kuinka tallentaa suuri määrä tietoa niin, että voimme tehdä tehokkaasti hakuja ja muutoksia sekä luottaa tiedon säilymiseen? Tietokannat pyrkivät vastaamaan tähän haasteeseen.

Tutustumme kurssilla SQL-kieleen, tietokantojen suunnitteluun sekä transaktioihin ja indekseihin. Kurssi suoritetaan ratkomalla tehtäviä ja palauttamalla harjoitustyö.

Aikataulu

Aloitusluento pidetään verkossa. Katso lisätietoja kohdasta: Toteutus

PäivämääräAikaOpetuspaikka
To 7.5.2020
16:30 - 18:00

Materiaalit

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Kurssi on maksuton. Voit opiskella sen itsenäisesti Mooc-oppimimisympäristössä.

Saat ohjeet Avoimen yliopiston kurssi-ilmoittautumista varten kurssin MOOC-verkko-oppimisympäristössä, kun olet siinä vaiheessa, että opiskelu siirtyy Moodleen.

Huom!

  • Ilmoittautuminen Avoimeen yliopistoon on mahdollista 29.6.20 saakka.
  • Vain niiden opiskelijoiden opintosuoritukset voidaan kirjata Helsingin yliopiston opintorekisteriin, jotka ovat tehneet jälki-ilmoittautumisen kurssille Avoimeen yliopistoon.
  • Jos ilmoittautumisen yhteydessä annetut tiedot ovat virheellisiä, on suorituksen rekisteröinti mahdotonta.
  • Myös Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat Avoimeen yliopistoon, mikäli he haluavat kurssista suoritusmerkinnän opintosuoritusrekisteriin.

Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Tietokantojen perusteet on kurssi jossa tutustutaan tietokantajärjestelmien perusteisiin ja SQL-tietokanta kyselykieleen. Kurssi soveltuu tietotekniikan perusopiskelijoille ja ohjelmointitaitojen perusteet osaaville muidenkin alojen opiskelijoille.

Kurssin esitietovaatimuksena on Ohjelmoinnin perusteet (TKT10002) ja Ohjelmoinnin jatkokurssi (TKT10003). Näiden kurssien materiaaliin voi tutustua mm. osoitteessa: https://ohjelmointi-19.mooc.fi/

Kurssimateriaalina on käytössä verkkomateriaali sekä verkosta löytyvät lisäresurssit.

Kurssin arviointiperusteet on kuvattu oppimateriaalissa.

Kurssin voit suorittaa osana Tietojenkäsittelytieteen osaston DEFA-opintoja (Digital Education For All).

Kurssiin liittyvät kysymykset:

Kurssin opiskelu tapahtuu Mooc-oppimimisympäristössä https://tikape-ke20.mooc.fi/, josta löytyy materiaalit ja ohjeet kurssin suorittamiseksi. Kurssi on verkkokurssi, joka suoritetaan ratkomalla tehtäviä ja tekemällä harjoitustyö.

Aloitusluento 7.5. klo 16.30-18.00 järjestettiin videoviestintäpalvelu Zoomissa. Voit katsoa nauhoitteen luennosta tästä.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu kurssin aikana.

Verkko-oppimisympäristö Moodle

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu kurssin aikana. Moodlen osoitteen ja kurssiavaimen saat kurssin harjoitustyön ohjeissa. Kurssin kaikkien palautusten deadline on 30.6.2020.

Opiskeletko Helsingin yliopistossa tai jossain muussa HAKA-verkoston jäseninstituutiossa?

  • Mikäli kyllä, käytä omaa käyttäjätunnustasi Moodleen kirjautumiseen.
  • Mikäli et, aktivoi Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksesi ja käytä sitä Moodleen kirjautumiseen. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Antti Laaksonen

Opintojakso on osa Tietojenkäsittelytieteen perusopintojen (25 op) kokonaisuutta.