Kaisa_2012_3_photo by Veikko Somerpuro

Web-palvelinohjelmointi Java on Helsingin yliopiston kaikille avoin ja ilmainen web-palvelinohjelmoinnin perusteet opettava verkkokurssi. Kurssilla perehdytään web-sovellusten perusideoihin sekä niiden toteuttamiseen. Kurssin käyminen edellyttää kurssien Ohjelmoinnin perusteet (TKT10002), Ohjelmoinnin jatkokurssi (TKT10003) ja Tietokantojen perusteet (TKT10004) tuntemisen.

Kurssi on osa Tietojenkäsittelytieteen osaston DEFA-hanketta.

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Materiaalit

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Kurssi on maksuton.

Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Jos olet suorittamassa DEFA-opintoja, ko. opintojakso on yksi hakua varten suoritettava kurssi, ks. https://www.helsinki.fi/fi/projektit/digital-education-for-all/opiskelijaksi Kurssilla on useita koepäiviä, joten suunnittelethan opintopolkusi ja suorittamisesi sen mukaan, että täytät DEFA-hankkeen hakuehdot. DEFA-väylää koskeviin kysymyksiin vastataan osoitteesta DEFA-help@cs.helsinki.fi. Kurssin sisältöön tai suoritukseen liittyviin kysymyksiin saat nopeimmin vastauksen kurssin tukikanavilta tai vastuuhenkilöltä.

Miten opiskelemaan?
Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssi on osa DEFA-hankkeen opintotarjontaa ja se on avoin kaikille.

EDELTÄVÄT OPINNOT TAI MUU AIEMPI OSAAMINEN

Esitietovaatimuksena on kurssit Ohjelmoinnin perusteet (TKT10002), Ohjelmoinnin jatkokurssi (TKT10003) ja Tietokantojen perusteet (TKT10004).

Esitietovaatimuksena on kurssit Ohjelmoinnin perusteet (TKT10002), Ohjelmoinnin jatkokurssi (TKT10003) ja Tietokantojen perusteet (TKT10004).

1. Johdanto web-sovellusten toimintaan ja internetin perusosiin.

2. Näkymät, tietokannat ja tietokanta-abstraktiot.

3. Tietokannat ja tietokanta-abstraktiot.

4. Mediatyypit ja tiedostojen tallentaminen. Ohjelmistokehitysprosessi, kerrosarkkitehtuuri ja sovellusten automaattinen testaaminen. Sovelluksen siirtäminen verkkoon.

5. HTTP-protokolla ja evästeet. Autentikaatio ja autorisaatio.

6. Toistuvat rakenteet ja fragmentit. Tyylitiedostojen käyttäminen. Syötteiden validointi. Rajapinnat ja REST.

7. Selainohjelmistot ja palvelinohjelmistot. Hieman tietoturvaa. Sovellusten skaalautuvuus. Reaktiivinen ohjelmointi.

Kurssilla Web-palvelinohjelmointi Java opit web-sovellusten toimintaperiaatteet sekä perustaidot web-sovellusten kehittämisestä Java-kielellä.

Käytössä myöhemmin julkaistava verkkomateriaali sekä ohjelmointikursseilta tuttu ohjelmointiympäristö.

Kurssi arvioidaan arvosana-asteikolla 0-5.

Kurssin arvostelu perustuu viikoittain julkaistavan materiaalin tehtäviin sekä laajempaan ohjelmointiprojektiin. Viikottaisten tehtävien painoarvo on 70% kurssin arvostelussa ja projektin sekä sen yhteydessä tehtävien vertaisarvioiden painoarvo on 30% kurssin arvostelussa.

Viikottaiset tehtävät + ohjelmointiprojekti + koe

Kurssissa on seitsemän viikoittain palautettavaa tehtäväsarjaa sekä ohjelmointiprojekti. Tehtäväsarjojen painoarvo arvosanassa on 70%, ohjelmointiprojektin painoarvo arvosanassa on 30%.

Käytössä on verkko-oppimisympäristö Moodle, joka avautuu 8.3.2019.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Kurssin lopussa on Moodlessa järjestettävä koe, joka arvostellaan skaalalla hyväksytty / hylätty. Arvosana muodostuu siis tehtävistä.

Koepäivämäärät

  • 10.5.
  • 7.6.
  • 5.7.

Valitsemaasi kokeeseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Huom!

Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset, ota yhteyttä opintojesi koulutusasiantuntijaan yhteydenottolomakkeella viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Mikäli tarvitset verkkotentissä erityisjärjestelyitä (esim. pidennetyn vastausajan), tutustu niitä koskeviin ohjeisiin: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville. Erityisjärjestelyiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Jami Kousa