Kuvaaja: Wilma Hurskainen

Ilmoittaudu
Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Kurssi on maksuton ja voit opiskella itsenäisesti Mooc-oppimisympäristössä.

Jos haluat kurssista suoritusmerkinnän (3-7 op) Helsingin yliopiston opintorekisteriin, sinun tulee ilmoittautua kurssille ja se tapahtuu kohdasta: Ilmoittautuminen.

Ilmoittautuminen alkaa 45 vuorokautta ennen opintojakson alkua. Tarkka ilmoittautumisaika näkyy klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Ilmoittaudu kurssille klikkaamalla Ilmoittaudu-painiketta.

Miten opiskelemaan?

Käytännön ohjeita opiskeluun

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssi sopii tietojenkäsittelyä tai tietotekniikkaa korkeakoulutasolla vuoden tai kaksi opiskelleille opiskelijoille ja edistyneille ohjelmoinnin harrastajille. Kurssi päivittää myös ohjelmistokehityksen ammattilaisten web-sovelluskehitysosaamisen.

Kurssilla tutustutaan Javascriptilla tapahtuvaan moderniin websovelluskehitykseen. Pääpaino on React-kirjaston avulla toteutettavissa single page -sovelluksissa, ja niitä tukevissa Node.js:llä toteutetuissa REST-rajapinnoissa.

Kurssilla käsitellään myös sovellusten testaamista, konfigurointia ja suoritusympäristöjen hallintaa sekä NoSQL-tietokantoja.

Linkki kurssimateriaaliin tulee tähän ennen kurssin alkua.

Kurssin voi suorittaa 3 – 7 op:n laajuisena. Kurssi opiskellaan Mooc-ympäristössä, josta löytyy materiaalit ja ohjeet kurssin suorittamiseksi (linkki Mooc-ympäristöön tulee tähän ennen kurssin alkua).

Kurssin voi suorittaa täysin omaa vauhtia, ja aloittaa ehtii vielä vaikka tammikuun 2020 alussa, kunhan vaan huolehtii siitä, että kaikki on valmista 10.1.2020 mennessä.

Kurssilla on käytössä oppimisympäristö Moodle joka avautuu 15.3.2019.

Linkin ja kurssiavaimen opintojakson Moodleen saat kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Jos olet suorittamassa DEFA-opintoja, ko. opintojakso on yksi hakua varten suoritettava kurssi, ks. https://www.helsinki.fi/fi/projektit/digital-education-for-all/opiskelijaksi Kurssin voi suorittaa joustavasti, joten suunnittelethan opintopolkusi ja suorittamisesi sen mukaan, että täytät DEFA-hankkeen hakuehdot. Kaikkiin DEFA-opintoja koskeviin kysymyksiin vastataan osoitteesta DEFA-help@cs.helsinki.fi