Kuva: Maya Pillai

SYVÄSUKELLUS MODERNIIN WEBSOVELLUSKEHITYKSEEN

Ota haltuusi React, Redux, Node.js, MongoDB ja GraphQL!

Kurssilla tutustutaan JavaScriptilla tapahtuvaan moderniin websovelluskehitykseen. Pääpaino on React-kirjaston avulla toteutettavissa single page -sovelluksissa, ja niitä tukevissa Node.js:llä toteutetuissa REST-rajapinnoissa.

Moodle
Kirjaudu sisään nähdäksesi Moodlen kurssiavaimen.

Materiaalit

Ilmoittautuminen ja opintomaksu

Kurssi on maksuton.

Ilmoittautumisohjeet

Ei ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudut kurssille Avoimen yliopiston kautta vasta kun olet suorittanut tehtävät MOOC-ympäristössä ja olet valmis kurssin kokeeseen.

1. Suorita tehtäväsarjat kurssin MOOC-verkko-oppimisympäristössä. (Ei vaadi kurssi-ilmoittautumista.)

2. Kun olet valmis kurssikokeen suorittamiseen, ilmoittaudu kurssille Avoimen yliopiston kautta. Löydät ilmoittautumisohjeet MOOC-verkko-oppimisympäristön kohdasta osa 0 - yleistä. Ilmoittaudu Avoimeen yliopistoon ohjeiden mukaisesti ja siirry verkko-oppimisympäristö Moodleen suorittamaan kurssi loppuun.

Huom!

  • Ilmoittautuminen Avoimeen yliopiston on mahdollista 9.1.2021 saakka

  • Vain niiden opiskelijoiden opintosuoritukset voidaan kirjata Helsingin yliopiston opintorekisteriin, jotka ovat tehneet kurssi-ilmoittautumisen Avoimeen yliopistoon ja suorittaneet kurssin loppuun Moodlessa.

Käytännön ohjeita opiskeluun
Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville

Varaamme oikeuden muutoksiin opinto-ohjelmassa.

Kuvaus

Kurssi sopii tietojenkäsittelyä tai tietotekniikkaa korkeakoulutasolla vuoden tai kaksi opiskelleille opiskelijoille sekä edistyneille ohjelmoinnin harrastajille. Kurssi päivittää myös ohjelmistokehityksen ammattilaisten web-sovelluskehitysosaamisen. Voit suorittaa kurssin osana Tietojenkäsittelytieteen osaston DEFA-opintoja (Digital Education For All)

Kurssilla tutustutaan Javascriptilla tapahtuvaan moderniin websovelluskehitykseen. Pääpaino on React-kirjaston avulla toteutettavissa single page -sovelluksissa, ja niitä tukevissa Node.js:llä toteutetuissa REST-rajapinnoissa.

Kurssilla käsitellään myös sovellusten testaamista, konfigurointia ja suoritusympäristöjen hallintaa sekä NoSQL-tietokantoja.

Kurssiin liittyvät kysymykset:

Kurssin opiskelu tapahtuu itsenäisesti MOOC-verkko-oppimisympäristössä ja Moodlessa 15.3.2020-10.1.2021 välisenä aikana. Ilmoittautua voi 8.1.2021 saakka. Kaikkien tehtävien ja kokeiden tulee olla tehtynä viimeistään 10.1.2021. Heinäkuun 2020 kurssisuoritusten opintopisteet rekisteröidään elokuussa 2020.

Kurssisuoritukseen liittyvät kokeet tehdään verkko-oppimisympäristö Moodlessa, joka avautuu 15.3.20. Pääset kirjautumaan Moodleen, kun olet suorittanut vaadittavat tehtävät kurssin MOOC-verkko-oppimisympäristössä ja tehnyt Avoimen yliopiston kurssi-ilmoittautumisen. Saat Moodle-linkin ja kurssiavaimen kirjautumalla tähän opinto-ohjelmaan (=kurssisivulle) Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella. Huom! Tämä onnistuu aikaisintaan Avoimeen yliopistoon ilmoittautumistasi seuraavana päivänä. Saat käyttäjätunnusta koskevaa lisätietoa sähköpostiisi ilmoittautumisesi jälkeen.

Huom! Mikäli haluat ruotsinkieliset tenttikysymykset, ota yhteyttä kurssin opettajaan viimeistään 10 päivää ennen tenttiä. Mikäli tarvitset verkkotentissä erityisjärjestelyitä (esim. pidennetyn vastausajan), tutustu niitä koskeviin ohjeisiin: Järjestelyt erityistä tukea tarvitseville. Erityisjärjestelyiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 10 päivää ennen tenttiä.

Matti Luukkainen